A Hunguest megnyitotta két budapesti szállodáját a menekültek előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. március 09. 09:25

Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai menekülteket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros Csoport és az Opus Global Nyrt.

A cégcsoport lapunkhoz eljuttatott közleményes szerint az Opushoz tartozó Hunguest Hotels Zrt. az elkövetkező egy hónapra mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. Ezek a Hotel Millennium és a Hotel Platánus.

A két hotelben összesen 360 fő befogadására alkalmas kapacitás áll rendelkezésre egyelőre a következő egy hónapban. A szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak a szállodák szintén térítésmentesen.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a péntek óta eltelt négy napban 116 menekült számára nyújtott elhelyezést a Hunguest. A menekültek befogadásáért sem a Hunguest Hotels Zrt., sem a tulajdonos Opus Global Nyrt. nem vesz igénybe semmiféle állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést – hangsúlyozták a közleményben.

A két budapesti Hunguest-szálloda egyike a Hotel Millennium

Fotó: hunguesthotels.hu

A vállalatcsoport a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszereket és fertőtlenítőszert is juttat a menekülteknek. Mindemellett az Opus-Tigáz Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy 2 tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet részére logisztikai kapacitásuk növelése érdekében – írták.