Ismét turisztikai projektmenedzser képzés indul a Széchenyi István Egyetemen

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 28. 16:23

A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) támogatásával immár ötödik alkalommal hirdeti meg a turisztikai projektmenedzser szakirányú továbbképzési programot. A jelentkezési határidő szeptember 15.

A turisztikai projektmenedzser szakirányú továbbképzés 2023 őszi félévében, szeptembertől indul, a képzési idő két félév. Az előadásokat a Széchenyi Egyetem budapesti képzési központjában tartják, a felvehető létszám legfeljebb 20 fő.

 

Mit lehet tanulni?

Az órák során a hallgatók a szakma legjobbjaitól tanulhatnak majd, többek között a Magyar Turisztikai Ügynökség, az MTSZA munkatársai, illetve régóta a turizmusban dolgozó szakemberek tartják az órákat, osztják meg a tapasztalataikat – ismertette Happ Éva, a Széchenyi Egyetem turizmus tanszékének docense.

A képzésben megszerezhető tudás természetesen erősen turizmusspecifikus. Szóba kerülnek a piaci trendek, turisztikai projektek, projekttervezés, desztinációmenedzsment és az ezen a területen elérhető karrierlehetőségek is. A képzés emellett általánosan is hasznosítható, főleg a projekttervezés és -menedzsment, szakmai és pénzügyi kontrolling, vagy például a beszerzések területén.

 

Kinek ajánlják a képzést?

A képzés hasznos lehet mindenkinek, aki szeretne bekapcsolódni a következő évek turisztikai fejlesztési programjaiba, akár tanácsadóként, pályázatíróként, akár pályázóként, megvalósítóként – mondta Princzinger Péter, az MTSZA elnöke.

Ajánlja a képzést azoknak is, akik szeretnének féláron egy másoddiplomát szerezni: az első félévét sikeresen teljesítő hallgatóknak – feltéve, hogy a második félévre is beiratkoznak – a második félév az MTSZA által nyújtott támogatásnak köszönhetően ugyanis ingyenes.

turisztikaiprojektmenedzser

Az egyetem immár ötödik alkalommal hirdeti meg a turisztikai projektmenedzser szakirányú továbbképzési programot

Fotó: Széchenyi István Egyetem

A két szakember azt is elmondta, hog az eddigi évfolyamban végzettek között volt, aki projektmenedzser munkakörben dolgozott, és fontosnak tartotta elméleti szempontból rendszerezni, az aktuális gyakorlatra vonatkozó ismeretekkel frissíteni a tudását; más egy turisztikai vállalkozás alkalmazottjaként pályázatok beadására, projektek menedzselésére akart felkészülni; de akadt olyan résztvevő is, aki oktatási, felnőttképzési cég vezetőjeként tervezte annak profilját módosítani, nyitni a turisztikai vállalkozások irányába.

 

Milyen előképzettség szükséges?

A képzésre lehet jelentkezni gazdaságtudományi alapvégzettséggel, de szeretettel várják azokat is, akik bármely másik (agrár, bölcsészettudományi, informatikai, jogi, közigazgatási, rendészeti és katonai, műszaki, pedagógiai, társadalomtudományi, természettudományi, vagy orvosi- és egészségtudományi) képzési területen szerezték alapdiplomájukat, és szívesen vennének részt a turizmus izgalmas és perspektivikus fejlesztési programjaiban.

Happ Éva hozzátette, a korábban megszerzett alapdiplomák szerint a projektmenedzser képzés vagy turisztikai szakközgazdász, vagy turisztikai tanácsadó diplomát ad majd. A végzett szakemberek vezető szakértők lehetnek a turizmus állami irányításában, a közigazgatásban, központi vagy területi szinten, projekttervezés területén, a magánszektorban pedig fejlesztési tanácsadóként, projektmenedzserként helyezkedhetnek el.

A képzés részleteiről, illetve a jelentkezés módjáról az egyetem Turisztikai projektmenedzser tanácsadó és Turisztikai projektmenedzser szakközgazdász oldalán található bővebb információ. A jelentkezéshez oklevélmásolat, motivációs levél, valamint fényképes önéletrajz szükséges.