Új köntösben a Ferenciek tere

Forrás: MTI

 2014. március 14. 20:49

Átadták a megújult Ferenciek terét és környékét március 14-én.

A rendezvényen - amelyen részt vett Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is - Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere felidézte: a cél az volt, hogy minél több területet visszaadjanak a gyalogosoknak és kiszorítsák az átmenő forgalmat. Kiemelte: ez lehet Budapest első olyan megújult aluljárója, amit éjszakára akár le is lehet zárni a rongálások ellen, hiszen a gyalogos forgalom a felszínen is megoldott.

 

A Váci utca két szakaszának gyalogosátkelővel való összekötésével párhuzamosan a kerület megújította a déli belváros kis utcáinak többségét, az Irányi utcát, a Veres Pálné utcát, valamint a Molnár utcát. A végéhez közeledik a Váci utca burkolatcseréje, a Dunakorzóét márciusban vehetik birtokba, a közvilágítás pedig május elejére újul meg. A következőlépés a Szervita tér és környékének megújítása.

 

Tarlós István főpolgármester a Ferenciek tere megújításával összefüggésben kifejtette: a távlati cél az volt, hogy levegőhöz juttassák az ott élőket és csökkentsék az átmenő forgalmat. Hozzátette: fontosnak tartják a közösségi közlekedés szolgáltatásainak további fejlesztését. A Ferenciek tere és környéke megújítása 2012 novemberében kezdődött, a 3,6 milliárd forintos beruházást az állam és az Európai Unió finanszírozta. A téren egyebek mellett kiváltották a korábbi Y-aluljárót, új zöldfelületeket hoztak létre és számos forgalmi rend változás lépett életbe.