Új trend: együnk-igyunk moziban

Forrás: turizmus.com

 2016. január 07. 18:53

Az a kombináció, hogy italt és ételt tálaljanak fel egy moziban, csak első olvasatra meglepő. New York Brooklyn negyedében található, azon belül is a Metropolitan Avenue-n a Nitehawk nevű mozi-étterem, amelynek tulajdonosai filmrajongók és abban bíznak, hogy a vendégek is hasonlóképpen gondolkodnak.

A filmnézés közben könnyen lecsúszik egy-egy Negroni koktél, de akár el lehet szürcsölni egy pohár prosecco-t is, ha már a valaki unja a kólát. A ház specialitása az úgynevezett Ír katolikus kávé, ami nem más, mint Jameson whiskey, Fazenda kávészirup, Averna keserűlikőr, , száraz vermut és Angostura keverék. Utána állítólag jól csúszik a következő „szerény" kalóriamennyiségű tál: hot dog marhahúsból, bostoni sült bab, házilag aprított hagyma és sült krumpli, némi salátával.

 

Az étlap elég terjedelmes, a szokásos mozis ropogtatnivalókon kívül, mint a karamellás pattogatott kukorica, lehet választani például gombás rizottót, fasírtokat, quesadilla-t, sajtokat és hideg tálakat, hamburgert, halas taco-t vagy meleg kolbászt kukorica lepénnyel. Érdekesség, hogy egyes filmekhez külön is ajánlanak harapnivalókat, ilyen például a népszerű kecskesajtos szendvicsük. Filmnézés közben is lehet persze rendelni. A pincér rendszeresen jár körbe és szedi össze a cetlire írt kívánságokat.

A Nitehawk nemcsak a legújabb filmeket vetíti, hanem tulajdonosai speciális tematikájú filmestéket is rendszeresen tartanak. Ide tényleg érdemes azoknak jönni, akik szeretik a filmet. A mozitermek kicsik, a kettesével elhelyezett székekhez egy asztal is tartozik. Ha mégis a filmvetítés után szeretne valaki enni, akkor ennek sincs semmi akadálya, hiszen van egy külön éttermi és bár rész is. Ha felmutatja a vendég a mozijegyét, kap egy ingyen sört vagy üdítőt is.