Versenyek és programok a Sirha Budapesten

Forrás: Vendéglátás

 2018. január 31. 17:12

Február 7-9. között immár harmadik alkalommal zajlik a Sirha Budapest kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol 17 ország több mint 300 kiállítója mutatja be kínálatát a szakmai közönségnek.

„2016-ban cél volt a régiós nyitás, és a látogatók 20 százaléka is külföldről érkezett. Most a V4 országok is kiemelt figyelmet kapnak, és több újdonsággal – például az innovatív konyhát bemutató Omnivore-ral, valamint az International Catering Cup hazai döntőjével bővül a program – mondta el a január 31-i sajtótájékoztatón Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója hozzátette: idén már két pavilonban zajlik a kiállítás és a versenyek, hiszen míg az A pavilon ad otthont az International Catering Cup, a Bocuse d’Or és a Közétkeztetők Szakácsversenyének, a cukrászok és a pékek a G pavilonban állítanak ki, és itt rendezik a szakmai megmérettetéseket is. A programok között régi és új elemeket egyaránt találni, de továbbra is a minőség, innováció és üzlet jegyében. Újdonság viszont, hogy idén a szakmai regisztráció az F pavilonban zajlik majd.

Mikrofonnal a kezében Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, a sajtótájékoztatón

Fotó: Designfood/Fekete Antonio

A METRO harmadszor mutatkozik be a Sirha Budapesten, ahol áruházai kínálatából ad ízelítőt, és hatalmas standján több esemény is zajlik majd. Ez lesz a helyszíne az Omnivore Budapestnek, amelynek keretében többek közt mesterkurzusokon vehetnek részt az érdeklődők, de szintén az áruházlánc standjáról kell beszerezniük az alapanyagokat a Bocuse d’Or versenyzőinek a zöldséges fogásokhoz. Bősze Ákos, a METRO HoReCa célcsoportjának vezetője elmondta: a Sirha Budapesten debütál majd két új online szolgáltatásuk is.

Az International Catering Cup a METRO Gasztroakadémián kezdődik, a négy versenyző csapat ugyanis a budaörsi konyhán készíti elő február 6-án a másnap bemutatandó munkáit. A zsűrizés viszont már a Sirha Budapesten zajlik, február 7-én déltől. A zsűriben elismert nemzetközi, illetve magyar gasztronómiai szakemberek is helyet foglalnak: Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin-csillagos séfje, Wolf András, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a négy csapat delegáltja. A megmérettetés nyertese képviselheti majd hazánkat a jövő januári lyoni döntőn.