Vigasságok tere nyílt Kaposváron

Forrás: MTI

 2015. augusztus 30. 16:47

Vigasságok tere nyílt pénteken Kaposváron a Vármegyeháza udvarán, ebből az alkalomból megrendezték az első Somogyi értékek napját, amelyen bemutatkoztak Somogyország kincsei és a megye kistérségei.

Az új kulturális központ kialakítására a Somogy Megyei Önkormányzat csaknem félmilliárd forint uniós támogatást nyert el. A Vigasságok terének átadásán Somogy Polgáraiért díjjal kitüntetett előadók és együttesek léptek fel a szabadtéri színpadon, emellett az érdeklődők ízelítők kaptak a megyei népművészetéből, hagyományos ételeiből és megkóstolhatták a zsűri által legjobbnak ítélt, a Megye borának választott nedűket.

A megyei önkormányzat beruházásának keretében a patinás belvárosi műemléképület eddig kihasználatlan átriumos udvarán szabadtéri színpadi előadásokra alkalmas teret, az épületben kiállítóhelyet, képző- és iparművészeti alkotóműhelyeket, mozgóképi és színházi előadásokra is alkalmas termet alakítottak ki. Felújították a megyeháza borospincéjét is, ahol bormúzeumot rendeztek be Somogy legkiválóbb borainak bemutatására, valamint egy étterem is fogadja a vendégeket.

Az önkormányzat reményei szerint az új létesítmény egész éven át helyet ad majd különböző kulturális rendezvényeknek, hagyományőrző foglalkozásoknak, ezzel is gazdagítva a kaposváriak számára elérhető programokat, és növelve a város turisztikai vonzerejét.