25 éve a Kolping Hotel élén

Forrás: turizmus.com

 2019. december 05. 09:01

Baldauf Csabát, a Kopling Hotel igazgatóját köszöntötték a magyar–német cég tulajdonosai és a szálloda területi vezetői november végén Alsópáhokon. A szakember idén 25. éve dolgozik a szállodában, a szállodáért.

A Kolping Hotel Baldauf Csaba keze alatt vált  az ország egyik legsikeresebb szállodájává. Szakmai munkásságát a szálloda eredményei mellett díjak sora is fémjelzi:Pro Turismo, Az Év Szállodása, Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetés. Hat évből ötször is beválogatták a turizmusra legnagyobb hatással bíró 50 legbefolyásosabb személy közé. Az ennek kapcsán vele készült legutóbbi interjú itt olvasható.

A személyes díjakat is mindig csapatsikerként könyveli el, de a csapat sem maradt elismerés nélkül. A szálloda vezetésével két évben egymás után is kivívta a szakma elismerését, és vidéki négycsillagos kategóriában az Év Szállodája lett. Baldauf Csaba 2018 novembere óta a MSZÉSZ alelnöke.

Baldauf Csaba (az álló sorban jobbról a második) és a tulajdonosok képviselői

Fotó: Kolping Hotel

Az igazgató köszöntésére beszédet mondott Gebhard Kaiser, a Kolping Hotel felügyelőbizottságának elnöke és Szabó János, a Magyar Kolping Üdülési Alapítvány ügyvezetője.

Az 1996-os nyitáskor egy maroknyi, 30 fős csapattal indultak neki az akkor még teljesen ismeretlen útnak. Azóta a szálloda folyamatosan fejlődött, és ma már 160 ember összehangolt munkáját irányítja az igazgató.

Csak egy dolog nem változott: a családbarát szemlélet. Minden fejlesztés mozgatórugója az, hogy a családok úgy tekintsenek a Kolping Hotelre, mint második otthonukra. Évente egy közepes méretű város lakossága fordul meg a szállodában, csaknem 100%-ban belföldi családok.

A jubiláló igazgatót köszöntő beszédek alatt a háttérben képek villantak fel az elmúlt 25 évből. Baldauf Csaba tréfálkozva meg is jegyezte, hogy a képek alapján olyan, mintha a szállodaigazgatók élete csak koccintásból és szalagátvágásból állna.

A valóságban a napi feladatok mellett ritka az olyan időszak, amikor éppen nem egy építkezést felügyel, vagy készít elő. A Kolping Hotelben folyamatosak a fejlesztések, és a lendület – még  25 év után is – töretlen.

Kapcsolódó cikkek