Top 50: Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 21. 16:02

A Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója, az MSZÉSZ általános alelnöke mindkét pozíciójában arra törekszik, hogy a körülötte dolgozók energiái összeadódjanak.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.

2018-ban is igaz volt a mottó, mely szerint nincsen Kolping beruházás nélkül?

Mi valóban folyamatosan fejlesztünk. Áprilisban befejeztük apartmanházaink felújítását, a 12 lakóegység teljes külső és belső átalakítás után várja a Bobóországba érkező családokat. Külön öröm, hogy a régi bútorainkat sikerült újragondolni, így tökéletesen illeszkednek az új belsőépítészeti koncepcióba.

Baldauf Csaba

Fotó: Dombóvári Judit

Megszépült az állatsimogatónk, az épületeket összekötő folyosókat pedig korszerűsítettük. Az is egyfajta beruházás, hogy Kisvíziló születik címmel megjelent második mesekönyvünk.

A folytatáshoz két pályázatot nyújtottunk be a Kisfaludy-programba, az egyik kedvező elbírálást kapott, így az idén nekilátunk a fogadóépület felújításának, a kinti vizes részek korszerűsítésének, kisebb szobafelújításoknak. Bízunk abban, hogy – a családokért végzett 22 éves munkánk elismeréseként – a másik, forráshiány miatt felfüggesztett pályázatunkkal kapcsolatban is kedvező döntés születik.

A tavalyi évben elnyert díjak és elismerések közül melyek a legfontosabbak?

Nagyon örültünk az újabb három évre elnyert Magyar Turizmus Minőségi Díjnak, hiszen a védjegy egészen magas követelményeket szab meg a minőség vonatkozásában. Óriási meglepetést jelentett, hogy az élelmiszer-pazarlás ellen bevezetett Üres tányér, teli pocak programunk győztes lett a németországi központú Familotel lánc innovációs versenyén, mi több, a módszert a lánc 60 tagszállodája meghonosítja. A Kolpingban a gyerek törzsasztal után a családi asztalra is igyekszünk kiterjeszteni a svédasztalos étkezés etikettjére edukáló rendszert. Munkánk egyfajta elismerése az is, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökséggel partnerségben aktív szerepet vállalhattunk a családbarát Hotelstars-minősítés kidolgozásában.

Milyen ambíciókkal vállalta el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) alelnöki posztját?

Az elmúlt 20 évben rengeteget kaptam a szállodás körökből, itt az ideje, hogy visszaadjak ebből valamit. A célok tekintetében örök téma az áfa, valamint a munkaerőhelyzet és a szakképzés, az ezekkel kapcsolatos lobbi és problémamegoldás égetőbb, mint valaha. A kis- és közepes méretű házak felé az MSZÉSZ támogató attitűdjét kell erősítenünk, több témában – például a szabályozók változása, az online világ fejlődése – naprakész tudással kell segítenünk munkájukat.

Szállodaigazgatóként és alelnökként is fontosnak tartom, hogy megtaláljuk a módszereket dolgozóink megtartására és motiválásukra nap mint nap.

*

A top 50 kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

A beruházásoknál minél több megújuló energiaforrás beépítésére, a beszerzésekben pedig a lokális beszállítók helyzetbe hozására kell törekedni.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

„Nézz körül a saját portádon” – tanácsolta német ügyvezető kollégám, amikor egy éven át sikertelenül kerestem a helyettesemet.

Sportol, vagy inkább nézi?

Heti szinten több alkalommal futok, úszom és edzek házon belül.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & Top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Kapcsolódó cikkek