Elhunyt Haász Piroska

Forrás: turizmus.com

 2022. október 30. 19:40

Hosszan tartó betegség után elhunyt Haász Piroska, az IBUSZ Természetjáró Egyesületének korábbi elnökhelyettese.

Haász Piroska vendéglátóipari technikumot és közgazdasági egyetemet végzett. A diploma megszerzése után a Duna-parti Intercontinental Szállodában lett üzletvezető-helyettes, majd az akkori Sport (később Flamenco) szállodába került üzletvezetőnek.

Haász Piroska

Fotó: privát fotó

A nyolcvanas évek elején közgazdászként az IBUSZ munkatársa lett, ekkor kezdett részt venni a vállalat természetjáró szakosztályának – ma már IBUSZ Természetjáró Egyesület – az életében: először csak lelkes résztvevőként, később egyre többször rendszeres hazai és gyakori külföldi túrák szervezőjeként és vezetőjeként. Az utazásszervezés és vezetés mellett aktívan részt vett a „Tájak, Korok, Múzeumok" mozgalomban is, az IBUSZ Természetjáró Egyesületnek pedig elnökhelyettese lett.

Mozgásképességének elveszítése után túrákon már nem tudott részt venni, de egyesületi tagságait élete végéig megtartotta. Temetése november 4-én 10 órakor lesz az Óbudai temető  Főnix ravatalozó termében. Az elhunyt lelki üdvéért a gyászmisét november 4-én 18 órakor tartják a Budai Ciszterci Szent Imre templomban – tájékoztatta szerkesztőségünket a család.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.