Pintér Sándor a Hard Rock Hotel új vezető séfje

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 20. 13:38

A Hard Rock Hotel Budapest megújult étterme, a Sessions új vezető séfjévé nevezték ki a széles körű külföldi tapasztalattal rendelkező Pintér Sándort.

Pintér Sándor

Fotó: Hard Rock Hotel Budapest

A séf több mint tízéves tapasztalattal érkezett a 2022 áprilisában megnyílt Hard Rock Hotel Budapest konyhájának élére, széles körű szakértelemmel rendelkezik az étlapdizájn és étteremmenedzsment területein. Felfelé ívelő karrierjét külföldi éttermekben alapozta meg az Egyesült Királyságban és Franciaországban is.

Érkezése után a Hard Rock Hotels amerikai útra hívta őt, hogy inspirációt gyűjtsön és megismerje Atlantic Cityben és New Yorkban az ottani Hard Rock hotelek kínálatát.

"Nagy élmény volt az USA-ban eltöltött idő, rengeteg új ismerettel és inspirációval lettem gazdagabb, amit beépítettem az itthoni koncepcióba. Amerika modern gasztrokultúrája nagyon sokszínű és változatos, számos nemzet konyhájából inspirálódnak. Ezt a modern konyhát igyekeztem elhozni Budapestre, a Sessions étterembe" – mondta Pintér Sándor.

Az étlapon olyan fogásokkal találkozhatunk, mint a New York Strip steak, a burgerek, a Mac & Cheese – ami itt egy csavarral, homárszósszal készül –, vagy éppen a merész BBQ mázas karfiol, amihez az ötlet a séf New York-i, koreai negyedben tett látogatásakor született. Bár az amerikai konyha elsődlegesen a húsok, a steakek és a burgerek koronázatlan királya, a szeptember 4. óta elérhető új étlapon számos ízletes vegetáriánus és vegán opciót is kínál az étterem.

A séf ragaszkodott hozzá, hogy a megújult Sessions olyan ételeket kínáljon, amelyeket bátran megoszthatnak egymással a vendégek. Az előételek jelentős része többféle méretben kérhető, így akár több apró kis falatkát is rendelhetnek a vendégek.