TOP 50: Flesch Tamás

Forrás: turizmus.com

 2017. október 20. 13:05

A Continental Group ügyvezető igazgatója, társtulajdonosa, a Magyar Beutaztatók Szövetségének alapító tagja, az MSZÉSZ általános alelnöke a csapatmunkában hisz. Mint mondja, ez a legfontosabb kulcsa a sikernek.

Elismert és sokoldalú szakember, a szállodaipar, a vendéglátás és az utaztatás területén is otthonosan mozog. Karakteres egyéniség, akit furcsamód a megoldanivaló feladatok csak még inkább motiválnak.

A 2015-ben megalakult Continental Group ügyvezetőjeként mozgalmas 2016-os évet tudhat maga mögött. Szakmailag a legnagyobb feladat a 99 szobás Hotel Moments Budapest megnyitása volt, amely foglaltság és átlagár tekintetében is minden várakozást felülmúlt. A szálloda kiváló lokációjának és a rátermett csapatnak köszönhetően hamar meghatározó szereplőjévé vált a budapesti hotelpiacnak. Sikerrel debütált a szálloda étterme, a Bistro Fine is. Népszerű a vendégek körében, jó színvonalon és eredménnyel üzemel.

A szállodacsoport másik két szállodája is prosperáló: a Hotel Parlament úgy hozta az előző évi árbevételt, hogy a szobák felújítása miatt öt hétig zárva tartott év elején, a Hotel Zichy pedig javított az eleve magas átlagárain. A foglaltság mindhárom házban 90 százalék feletti volt.

Flesch Tamás

Fotó: Dombóvári Judit

2016-ban intenzíven zajlott három új budapesti szállodájuk építésének előkészítése: a Hotel Clark (88 szoba) és a D8 Hotel Budapest (121 szoba) 2018 elején, a Hotel Four Elements (98 szoba) pedig 2018 nyarán nyílik majd. Az új szállodák átadásával a cégcsoport duplájára nő, a jelenlegi 180 fős alkalmazotti létszám pedig megközelítőleg 300-ra bővül.

Bár a turizmusban általános munkaerőhiány őket sem kerüli el, régóta nagy hangsúlyt fektetnek a kollégák megfelelő képzésére és motiválására, karrierlehetőség biztosítására, a jó munkahelyi légkörre, családias hangulatra. Nem ritka, hogy olyan vezetőket neveznek ki komolyabb beosztásokba, akik korábban gyakornokként kezdtek valamelyik szállodában. A szakember szerint egy hotel sikere 60 százalékban a csapaton, és csak 40 százalékban magán a terméken múlik.

Folytatódott a négy szakmai szövetség együttműködése. Szakmai tanácsadóként változatlanul részt vesznek a kongresszusi központ fejlesztésében, amelynek a kivitelezési tervei elfogadás előtt állnak.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Flesch Tamásról az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.