Top 50: Hertzka András & Weber Mario

Forrás: turizmus.com

 2019. október 02. 14:44

„Amire vállalkoztunk, azt a jelen tökéletesen visszaigazolja: változatlanul őrizzük piacvezető pozíciónkat” – mondják a City Tour HoponHopoff Kft. alapítói.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk az akkori állapotot tükrözik – a Szerk.


Közös vállalkozásuk nemrégiben lett tízéves. Végeztek ennek kapcsán valamilyen számvetést?

W. M.: Megálltunk egy pillanatra, belső számvetést csináltunk, végiggondoltunk, hogy honnan indultunk és hová jutottunk. Az elért eredményekben sok ember munkája, segítsége benne van. A városnéző buszok annak idején nagy újdonságot jelentettek. 2005-ben az Eurama vezette be ezt a szolgáltatást, amit sokan kétkedve fogadtak.

Hertzka András (balra) és Weber Mario

Fotó: Turizmus.com/Dombóvári Judit

Mára azonban bátran kijelenthetjük: jó gondolat volt, ez egy remek termék, amelyet mindenki szeret.

H. A.: A közös út, melyen elindultunk, világosan vezet az eltervezett céljaink felé. Számtalan nehézségen mentünk át, mindazonáltal ha külső támadás ért bennünket, összezártunk. A lojalitás, a közös akarat közöttünk feltétlen és elengedhetetlen. Amire vállalkoztunk, azt a jelen tökéletesen visszaigazolja: változatlanul őrizzük piacvezető pozíciónkat, és továbbra is innovatív gondolkodás jellemzi a cégünket.

Milyen fejlesztések történtek 2018-ban?

W. M.: Állandóan „csinosítjuk”, javítjuk a szolgáltatást, ahogy azt az elvárások megkívánják. Ha azt tapasztaljuk, hogy néhány megálló nem elég népszerű, akkor azok helyébe másokat iktatunk be. A vendégek igényeihez igazodva például nemrég módosítottuk az egyik útvonal idejét. Így a kétórás városnéző kör mellett immár van egy egyórás is azok számára, akik kevesebb időt tudnak szánni a főváros fő látnivalóinak megtekintésére.

H. A.: Meghallva a piac hívó szavát és figyelembe véve a fogyasztók igényeit folyamatosan korszerűsítjük eszközeinket mind informatikai, mind műszaki oldalon. Jelenleg hat Euro 5-ös Volvo autóbusszal rendelkezünk. Kollégáink rendszeres képzésen frissítik az amúgy is meglévő kompetenciáikat. Egyúttal élünk az online jelenlét és a közösségi média nyújtotta lehetőségekkel. Öt zéró emissziós elektromos autóbuszt állítottunk forgalomba 2017 végén. Vendégeink ezekkel a 14 fős kisbuszokkal juthatnak fel a Várba vagy tekinthetik meg a Belváros látnivalóit.

Mit várnak az önök területét érintő koncessziós pályázattól, amennyiben ismét kiírják?

W. M.: A pályázat korábbi köreiben a mi vállalkozásunk is részt vett, de egyelőre nincs döntés. Ami bennünket illet, támogatjuk a fejlesztésekre és az egységes megjelenésre vonatkozó elképzeléseket.

H. A.: Szükséges megérteni, hogy jelen helyzetben nehéz az üzemeltetés. Átlátható, tiszta piaci viszonyokra van szükség, akár hatósági ár bevezetésével. Az egységes feltételek véget vethetnek az utcán dolgozó kollégáink és az utasaink mindennapos inzultálásának is.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett.

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

H. A.: Annak örülnék a legjobban, ha fehérebb, vagyis átlátható lenne. Ennek a 27%-os áfakulcs nagy akadálya.

W. M.: Ezt szolgálja például az elektronikus jegyek értékesítése és az elektromos buszok bevezetése.

A kiadvány borítója

Fotó: Turizmus.com

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

H. A.: Édesapámtól kaptam: „Akármennyit mond, sok.”

W. M.: Apám tanácsolta, hogy vessem fel magamban, hátha a másiknak van igaza.

Sportol, vagy inkább nézi?

H. A.: Egykori versenysportolóként nincs egy ép porcikám. Ezért: „Uffon most már valaki más, ufftam én már eleget.”

W. M.: Teniszezem hobbiszinten, hetente kétszer.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>