Vezérigazgató-csere a MÁV-Startnál

Forrás: turizmus.com

 2021. november 29. 15:55

Kerékgyártó József vezérigazgató távozott a MÁV-Start és a MÁV Vagon éléről. Helyére Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére december 1-jétől.

A MÁV-Volán-csoport célja az elővárosi és a távolsági vasúti személyszállítás további erősítése és fejlesztése. A kiemelt feladat végrehajtása érdekében Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére, aki több éves tapasztalattal rendelkezik az elővárosi személyszállítási közszolgáltatás irányításában – közölte a vállalat.

A korábbi vezérigazgató, Kerékgyártó József 2019 februárjában érkezett a MÁV-Start élére, korábban a MÁV járműjavító cégét, a MÁV Vagon Kft.-t irányította. Kinevezése után párhuzamosan vezette a két szervezetet. A közlemény szerint a Kerékgyártó József most közös megegyezéssel távozott mindkét cég éléről.

kerekgyarto_jozseg

Kerékgyártó József, a MÁV-Start éléről távozó vezérigazgató

Fotó: MÁV

A MÁV-HÉV vezérigazgatói pozícióját Nagy Gábor gépészmérnök látja el december 1-jétől, a MÁV Vagon ügyvezető igazgatója Stánicz János lett a termelési igazgatói feladatok ellátása mellett november 23-tól.

A MÁV-Start 2021 májusában jelentette be, hogy a vasúti gördülőállomány-fejlesztés stratégiai céljainak megvalósításához a járműgyártási tevékenység és az ahhoz kapcsolódó járműtervezés, valamint egyes fővizsgákkal, nagyjavításokkal és teherkocsi javítással kapcsolatos feladatok 2021. október 1-jétől a MÁV Vagon Kft. tevékenységi köréhez tartoznak.

A leányvállalatok tevékenységének átstrukturálása az első jelentős lépés annak érdekében, hogy a MÁV-Start a MÁV-Volán-csoporton belül tiszta profilú vasúti személyszállítási társaságként működjön – írták.