3-as szintű tanúsítvány az Amadeusnak

Forrás: turizmus.com

 2018. június 14. 15:48

Az Amadeus elsőként kapta meg a 3-as szintű tanúsítványt arról, hogy megfelel az NDC sztenderd legújabb változatának.

A 18.1-es verzió, amelyet az új adatmodell alapján generáltak, mérföldkő lehet az NDC sztenderd iparági alkalmazásában.

A Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség (IATA) 2016-ban vezette be az iparági szolgáltatók számára az NDC sztenderdeknek való megfelelés igazolását. Az Amadeus most megújította 3-as szintű tanúsítványát az Altéa NDC vonatkozásában a sztenderd 18.1-es, azaz legújabb változatában.



A 18.1-es verzió érdekessége, hogy azon az új légi közlekedési adatmodellen alapszik, amelyen kidolgozását az IATA az Amadeusszal és a más iparági partnerekkel végezte, és amelynek célja, hogy egységes adatárat és módszertant biztosítson a meglévő és új sztenderdek használatában.

Kéz a kézben azon dolgoztunk az IATA-val és más iparági szereplőkkel, hogy teszteljük és jobbá tegyük a sztenderd legújabb verzióját. A 18.1-es verzió és az új adatmodell azt jelenti, hogy az NDC üzenetek a légitársaságok és a felhasználók – aggregátorok, utazási irodák vagy cégek – között sokkal strukturáltabbak lesznek – mondta Gianni Pisanello, az Amadeus NDC-X program elnök-helyettese.

Egyszerűbben fogalmazva egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a mérföldköz, hogy az iparág összes szereplője egységesen értelmezze az NDC nyelvét, és ez óriási előrelépést jelent az egész iparág számára.