9 milliós utasszám, új úti célok: kilőtt a LOT

Forrás: turizmus.com

 2018. július 05. 16:41

80 éve indult el a LOT első Varsó-Budapest járata, az évforduló alkalmából partnereit látta vendégül a légitársaság és a Budapest Airport egy könnyed, USA-ra hangolt nyáresti fogadás keretében.

Az eseményen Adrian Kubicki, a LOT szóvivője hangsúlyozta: Budapest mindig fontos szerepet töltött be a légitársaság életében, az utóbbi időszak fejlesztései nyomán pedig reméli, hogy az utasok hamarosan úgy tekintenek majd a LOT-ra, mintha az félig-meddig magyar légitársaság lenne. Budapest kulcsfontosságú a légitársaság növekedése szempontjából, hiszen budapesti bázissal indult el, és rendkívül jól teljesít a New York-i és a chicagoi közvetlen járat, egyel, napi ötre nőtt a varsói összeköttetések száma, és nemrég bejelentették, hogy jövő februártól Londonba is repülnek a magyar fővárosból. A Budapestről közvetlenül elérhető városok listája várhatóan még tovább bővül.

Boeing-787 Dreamliner

A légitársaság forgalma dinamikusan nőtt az elmúlt időszakban, tavaly 6,8 millió utast szállítottak, ami 25 százalékos bővülést jelentett, ám erre az évre már 9, 2019 végére pedig 10 milliós utasszámmal kalkulálnak. Ennek tükrében az sem meglepő, hogy 2019 végére további 300 pilótát szeretnének munkába állítani Varsóban és Budapesten.

A Budapest Airport részéről Bogács Balázs járatfejlesztési igazgató beszélt a Liszt Ferenc Repülőtér forgalmáról, terveiről. Mint mondta, a légikikötő az elmúlt 3 évben rendre kétszámjegyű növekedést és rekord forgalmat ért el, és ez idén is folytatódott: júniusig 15 százalékos volt a növekedés, év végéig az utasszám elérheti a 14,3 milliót.

Ezek a számok a jövőben tovább emelkedhetnek, miután várhatóan 2022-re elkészül az új, harmadik terminál, és ezáltal jelentősen bővül a repülőtér kapacitása.