A hajós körutazások piacára is belép a szaúdi állam

Forrás: turizmus.com

 2023. június 24. 12:21

Saját hajótársaság alapítását jelentette be Szaúd-Arábia, 2035-ig 1,3 millió utas elérése a cél.

Aroya Cruises néven, hajós körutazások lebonyolítása céljából saját társaságot alapít Szaúd-Arábia. A hírt a szaúdi turisztikai hajózás fejlesztésére létrejött állami vállalat, a Cruise Saudi jelentette be, amely az új hajótársaság tulajdonosa is lesz – adta hírül a cruisetricks.de.

Az Aroya Cruises márkanév az „Arabian” és a „Roya” szavak kombinációja, melyek közül az utóbbi látomást, álmot jelent. Az új szaúdi hajózási márka célcsoportjai elsősorban a szaúdi állampolgárok, az országban élő külföldiek és a környező országok polgárai lesznek.

A Cruise Saudi célja, hogy 2035-ig 1,3 millió utasa legyen a társaságnak, valamint, hogy a hajózáshoz kapcsolódóan 50 ezer közvetlen és közvetett munkahely jöjjön létre az országban.

Tengerpart Szaúd-Arábiában. Az új hajótársaság a szaúdi állampolgárokat, az országban élő külföldieket és a környező országok polgárait célozza meg

Fotó: 123rf.com

A Cruise Saudi vezérigazgatója a német származású Lars Clasen, aki korábban többek között az AIDA Cruises elnöke, az A-Rosa folyami hajózási vállalat vezérigazgatója és a The Ritz-Carlton Yacht Collection igazgatója is volt.

A Cruise Saudi még idén januárban bejelentette, hogy az Aman Grouppal együtt életre hívott közös vállalat, a Neptune Co. megbízást adott a genovai T-Mariotti hajóépítő cégnek egy 100 személyes, 283 méter hosszú szuperjacht megépítésére, amely 2026-ban futhat ki a tengerre.

Idén márciusban pedig a szaúdi cég megvásárolta a csődbe jutott Dream Cruises/Genting Hong Kong vagyonából a 2017-ben épült, ötezer személyes World Dream tengerjáró hajót, amely jelenleg Manara névre átkeresztelve a Marshall-szigetek lobogója alatt közlekedik. A Cruise Saudi állítólag 330 millió dollárért jutott hozzá a hajóhoz egy árverésen. Hogy pontosan mik a tervei a szerzeménnyel, még nem ismert.