A KÉSZ Zrt. építi tovább a repülőtéri terminált

Forrás: turizmus.com

 2016. december 10. 12:36

A KÉSZ Zrt. építi meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához tartozó új utasmólót. A beruházás értéke több 6 milliárd forint. Ezt azt jelenti, hogy hat évvel a SkyCourt befejezése után a KÉSZ folytathatja a terminál további kiépítését.

Tízezer négyzetméter – ennyivel bővül az utasforgalmi terület a B utasmóló megépítése után a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A beruházást a forgalom elmúlt években tapasztalható dinamikus fejlődése tette szükségessé. A nem schengeni oldalon lévő B utasmóló fejlesztését teljes egészében a Budapest Airport finanszírozza.

 

Az új utasmóló megépítése 2017 januárjában kezdődik és várhatóan másfél évig tart. A repülőtér B termináljához csatlakozó 220 méter hosszú új épületszárny jelentősen növeli a repülőtér beszállókapu-kapacitását. Az új, angolul Pier B elnevezésű mólót kifejezetten arra tervezték, hogy kiszolgálja a széles törzsű repülőgép-állóhelyekre megnövekedett igényt, összesen 27 új beszállókaput és 10 új utashidat kínál. A Pier B a jelenlegi trendeknek megfelelően maximális rugalmasságot nyújt majd, hiszen valamennyi beszállókapu-csomópont alkalmas lesz egyaránt utashidas, buszos, valamint gyalogos beszállítási módszer kialakítására.

 

A Budapest Airport és a KÉSZ Építő Zrt. közötti szerződést a repülőtér részéről Jost Lammers vezérigazgató és Stephan Schattney, a műszaki központ igazgatója írta alá, míg a KÉSZ Építő Zrt. nevében a dokumentumot Szalados László vezérigazgató látta el kézjegyével.