A kihívásokkal teli nyár után már a télre fókuszál a Neckermann

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 14. 17:35

Az idei nyári szezont nehezítő körülmények 10-11 százalékkal vetették vissza a Neckermann forgalmát, amely azonban már a télre koncentrál számos újdonsággal, és folytatja az utaselégedettséget növelő fejlesztéseit – hallhattuk az utazási iroda téli katalógus-bemutatóján.

Békefi Veronika ügyvezető igazgató bevezetőjében felidézte az utaztatók munkáját nehezítő idei körülményeket (terrortámadások, menekültek, Brexit, török puccs stb.), melyek hatására ebben a szezonban a „hova utazzunk?" vált a fő kérdéssé. A szakember szerint nincs jó válasz, a szakmának és az utasoknak is meg kell szokniuk, hogy bárhol bármilyen negatív esemény bekövetkezhet, megváltozott a világ. Az utazási piac visszaesett, túlzottan lementek az árak és felmentek a jutalékok, de a visszaesés a Neckermann-nál megállt 10-11 százaléknál – mondta.

Békefi Veronika beszámolója a szezonról

Különösen a szezon eleje volt nagyon nehéz, amikor a túlságosan negatív médiahírek hatására megtorpant az értékesítés, amikor pedig újra megindultak volna a foglalások, már a szálláshiány okozott problémát, mert a terrorveszélyesnek ítélt nyaralóhelyektől elriadó nyugat-európai nemzetek végül nem vártak ki olyan sokáig, mint a „lesz ez még olcsóbb"-ra játszó magyarok, és a kereslet gyakorlatilag leszűkült a biztonságosnak ítélt mediterrán célterületekre.

Békefi Veronika szerint a megváltozott utazási szokásokra az a megfelelő lépés, ha „azt kapja a vevő, amit szeretne és ahogyan szeretné", és ebben cégcsoportjuk élen jár, nem utolsósorban a dinamikus csomagolás révén, ami iránt idén jelentősen megnőtt a kereslet.

A jobb utaskiszolgálás érdekében használja a Neckermann a vásárlói elégedettséget mérő NPS-t (Net Promoter Score), ami azt mutatja, mennyire valószínű, hogy az ügyfél ajánlaná a céget barátainak, kollégáinak? A tour operator foglalási rendszerének nehézkességét jelző viszonteladói kifogás például gyakorlatilag már a múlté, ugyanis elkészült és tesztfázisban van az új rendszer, ami megkönnyíti a partnerek munkáját – mondta.

A különböző utasigények (az egyedülállóktól a párokon át a nagycsaládosokig) célzott kiszolgálását segítik a Thomas Cook-cégcsoport szállodamárkái (Sentido, smartline, SunConnect, Sunwing, Sunprime és Casa Cook, összesen189 hotel 16 országban), amelyekre jövőre még nagyobb hangsúlyt helyeznek; az utas számára rugalmas átfoglalást biztosító FlexOption szolgáltatás; a 24 órában, telefonon és online egyaránt elérhető Connected Service elnevezésű ügyfélszolgálat.

 

Újdonságok a téli árualapban

Az ügyvezető prezentációja után kollégái mutatták be a 2016/17-es téli árualapot, amelyet három külön katalógusban (Utazások repülővel, Síajánlatok & téli üdülések, Belföldi üdülések) adtak ki.

A repülős katalógusban 21 úti cél szerepel, Dél-Amerikától az afrikai szigeteken át Thaiföldig. Budapest mellett bécsi, müncheni és frankfurti indulással is repülnek, az egzotikus desztinációkba a Condor légitársasággal. A „télből a nyárba" üdülésekből a legszélesebb kínálatot a Kanári-szigeteken nyújtják (már négy sziget érhető el közvetlen járattal); új színfoltként ajánlják a zajos szórakozást és bulikat kedvelő utasok figyelmébe a Tenerifén októberben megnyíló Hard Rock Hotelt. Elhangzott, hogy a magyar piacon a Neckermann rendelkezik a legnagyobb árualappal a Karib-térségbe, Kuba és Dominika össze repülőtere elérhető velük. Aki szeretné még látni az „igazi Kubát", annak nem árt igyekeznie, mert az országba az utazási korlátozások enyhítése óta özönlenek az amerikaiak – hangzott el. A tour operator magyar nyelvű körutazásokat indít Madeirára, Thaiföldre és Mexikóba, valamint újdonságként az India-Dubai-Abu Dhabi útvonalon.

Külön prezentációban ismertették az egyre népszerűbb hajóutakat, ezek között lesznek csoportos utak is magyar nyelvű kísérővel, így a Perzsa-öbölben és a Földközi-tengeren, újdonságként a Karib-szigeteket ajánlják húsvétkor. Fő partnerük az MSC Cruises, de lényegében az összes nagy hajótársaság kínálata elérhető a Neckermann-nál.

A téli üdülési katalógusban a megszokott desztinációk mellett újdonság két szlovén síterület (Kranyska Gora és Rogla), de a foglalási rendszerükben összesen mintegy 500 szállásajánlat szerepel. Szintén újdonság lesz a téli szezonnyitó és szezonzáró síbuli Ausztriában, amiből hagyományt szeretnénk teremteni. Cáfolandó, hogy a Neckermann drága, elmondták, Svájcban már napi 7 euró/fő, Ausztriában és Franciaországban napi 10 euró/fő ártól lehet velük síelni.

Áraikat változatlanul euróban rögzítik, folyamatos árfolyamakcióval, amely a téli árualapra 311,90 forint.

A katalógus-bemutatót levezetésként a Momentán Társulat humoros előadása zárta, a program ezután a Thai Idegenforgalmi Hivatal workshopjával folytatódott.