A Lufthansa-csoport leállította kínai járatait

Forrás: MTI

 2020. január 30. 09:17

Leállította kínai járatait Európa legnagyobb légitársasága, a német Lufthansa-csoport az új típusú koronavírus okozta járvány terjedése miatt. Német hírportálok szerint szombaton menekítik ki a járvány gócpontjában, a kínai Vuhanban rekedt német állampolgárokat.

A Lufthansa-csoport szerdán azonnali hatállyal felfüggesztette a kínai járatok üzemeltetését, több más légitársaság után. Ez a csoport névadó légitársasága mellett az Austrian Airlines, a Swiss és a Brussels Airlines menetrendjét érinti. A jegyeket visszaváltják vagy kicserélik.

Az intézkedést elővigyázatosságból teszik meg, a járatok egyelőre február 9-ig nem közlekednek.

A Der Spiegel értesülése szerint a szövetségi kormány szombatra tervezi a Vuhanban rekedt nagyjából 90 német állampolgár hazaszállítását. A műveletet a légierő (Luftwaffe) hajtja végre, de azt még nem tisztázták, hogy milyen géppel. Ha a kínai hatóságok továbbra is elutasítják a katonai repülőgép használatát, akkor a Luftwaffe egy bérelt polgári géppel evakuálja a németeket a járvány gócpontjából.

A hazatérőket várhatóan karanténba helyezik két hétre, a vírus lehetséges leghosszabb lappangási idejére.

Elképzelhető, hogy a Luftfwaffe gépeit veszik igénybe a német állampolgárok evakuálására

Fotó: 123rf.com

Négy megbetegedés Németországban

Németországban eddig négy megbetegedést erősítettek meg. A fertőzöttek egy bajorországi autóipari beszállító cég, a Webasto munkatársai. A vírust egy kínai kolléganőjük terjesztette el, aki január 19-től 22-éig részt vett egy vállalati szemináriumon a cég székhelyén, a München melletti Stockdorfban.