A világon minden harmadik repülőjárat fapados

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 30. 13:13

Világszerte a repülőjáratoknak több mint egyharmada fapados, Magyarországon és számos más helyen ennél jóval magasabb az arány.

A Mabrian nemrégiben hozta nyilvánosságra elemezését, amelyben a fapados légitársaságok globális jelenlétét, illetve 2023-as részarányukat vizsgálták meg. A világ 698 légitársaságának 2023-as menetrendjét vették alapul. Az elemzés szerint a 173 fapados légitársaság világszerte idén több mint 2 milliárd nemzetközi ülőhelyet kínál, amelyek az összes menetrend szerint járat ülőhelyeinek 36 százalékát teszik ki.

felmérésből az is kiderül, hogy legnagyobb mértékben az Egyesült Államokban vannak jelen a fapados légitársaságok, ahol több mint 395 millió ülőhelyet kínálnak az idei évben. Ezt követi India 147, Spanyolország 108, Kína 98, Olaszország pedig 85 millió fapados ülőhellyel.

A világon minden harmadik repülőjárat fapados

Fotó: 123rf.com

 

A fapados légitársaság közül a Southwest, a Ryanair, az Indigo, az Easyjet és a Spirit kínálja a legtöbb ülőhelyet.

Európában Lettország, Bulgária, Litvánia, Belgium, Szlovákia, Olaszország, Macedónia és Magyarország esetében a legnagyobb a fapados forgalom jelentősége: ezen országok mindegyikében meghaladja a fapados járatok aránya a 70 százalékot.

Lettországban a járatoknak a 91,2 százaléka fapados, ezzel világon a legmagasabb eredményt érte el. Magyarország 71,1 százalékon áll.

"A legnagyobb népességű országokban (Kínát leszámítva), Indiában, Mexikóban és Brazíliában a fapados járatok 60 százalék feletti részesedéssel rendelkeznek. Ennek oka, hogy a fapadosok létrejötte lehetővé tette, hogy a légitársaságok versenyezzenek a busz- és vonathálózatokkal" – jegyezte meg Gavin Eccles, a GE Consulting légiközlekedésre és turizmusra szakosodott nemzetközi tanácsadója.

Hozzátette, Európában a nyaralóforgalom és a vendégmunkások adják a fapados modell alapját. Egyrészt északról délre, a mediterrán üdülőhelyekre szállítják a nyaralókat, másrészt keletről viszik nyugatra a vendégmunkásokat. Az EU nyitott égbolt politikája lehetővé tette a bázis erős fejlődését, mivel egy európai üzemben tartási engedéllyel (AOC) rendelkező légitársaság bármely tagállamon belül és bármely tagállamból repülhet- olvasható az anyagban.