Akcióba lendült a drónokkal fenyegetőző Heathrow Pause

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 13. 15:34

Pénteken a Heathrow Pause klímaaktivista csoport 11 tagját tartóztatták le a rendőrök, mert drónokkal akarták megzavarni Heathrow forgalmát.

Korábban megírtuk: azzal, hogy drónokkal zavarja a világ egyik legnagyobb repterének forgalmát, a klímaaktivista csoport arra az ellentmondásra akarja felhívni a figyelmet, hogy a brit kormány bővíteni akarja Heathrow-t, miközben azt is vállalta, hogy 2050-re közel nullára csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsájtását.

A reptéri hatóság figyelmeztette a csoportot, hogy a drónok reptetése a repülőtér közelében illegális, és a rendőrséggel együttműködve mindent megtesznek a drónok felderítéséért. Az akció ennek ellenére elindult.

Korábban a szervezet egyik szóvivője azt mondta, ötven és néhány száz közé becsülik a drónozásban részt vevők számát, és mindenkinél lesz egy távirányítású eszköz.

A drónokkal nem akarják veszélybe sodorni a légiforgalmat

Fotó: unsplash.com

A Heathrow Pause a Twitteren azt írta, délig tizenegy embert vettek őrizetbe a rendőrök, de a hajnali órákban legalább egy drónozást sikerült végrehajtaniuk a három próbálkozásból. Közölték, több „pilótájuk” van még, akik csatlakoztak az akcióhoz és készen állnak – írja az AirPortal.

Jelentések szerint a repülőtér üzemében az akció egyelőre nem okoz fennakadást.

A csoport tisztában van azzal, hogy akciójuk a repülőgép-forgalom leállásával járhat, de annyit megígértek, hogy le- és felszálló útvonalon nem, csak annak közelében, a repülőtér 5 kilométeres légterében fognak drónjaikkal repkedni, mert nem céljuk bárkit veszélybe sodorni.

Az akció kezdő dátuma szeptember 13. volt, de úgy tervezik, később is reptetnek drónokat.A közvélemény vegyes érzelmekkel fogadta a Heathrow Pause kezdeményezését az Independent szerint. Volt, aki egyetértett vele,  volt azonban olyan is, aki azt írta a közösségi médiában: „ Emberéleteket sorodnak veszélybe, megszegik a törvényt... remélem, a maximális büntetést kapják.”

Kapcsolódó cikkek

Drónokkal fenyegetik Heathrow-t

2019. szeptember 03.