Asako szerint a világ

Forrás: turizmus.com

 2016. február 11. 17:42

Új szemszögből mutatja be utazásait a Japánspecialista. Az utazási iroda csapata új „munkatárssal” bővült: Asako a jövőben az iroda egyik jelképeként járja majd Délkelet-Ázsiát, és számol be a külföldi utak szépségeiről és kalandjairól.

Igazi japán jellegzetesség, egy kokeshi baba, Asako lett a Japánspecialista utazási iroda jelképe és kabalája. Asako Tóth-Vásárhelyi Réka kokeshi-művész keze munkáját dicséri, akit Simon Karolina, a Japánspecialista kiutaztatási vezetője kért fel a japán fababa elkészítésére. A figura nemcsak a japán szokások miatt fontos számukra: Asako egy nagyon kedves kolléganőjük után kapta a nevét, aki Oszakában tanult magyar szakon, és több mint 4 évig dolgozott velük, nemrég viszont visszaköltözött Japánba.

Január óta Asako az Instagramon számol be kalandjairól - #asakoutazik hashtaggel –, és hozza közelebb a varázslatos úti célokat a Japánt és Délkelet-Ázsiát kedvelőkhöz. Eddig bemutatta többek között Tokiót, Kamakurát, Miyajimát vagy épp Bali majomerdejét, de láthattuk szorgalmasan dolgozni is.

 

Asako jelképezi mindazt, ami a JTB Hungary és a Japánspecialista számára fontos: a japán kultúra sokszínűségét és szépségét, a nyitottságot, a szigetország és a térség ismeretét. Asako figurájával a jövőben nemcsak a Japánspecialista közösségimédia-felületein találkozhatunk, hanem az utazási iroda rendezvényein, kiadványain, vagy épp szervezett utazásai során is.

Asako első élményei már megtekinthetők a Japánspecialista Instagram-oldalán.