Az A350-eseken folytatódik az Air France kabinfelújítási programja

Forrás: turizmus.com

 2023. június 16. 16:04

A Boeing 777-200ER típusok kabinfelújítása után újabb szélestörzsű repülőgép várja júliustól az eddiginél is nagyobb kényelemmel az utasokat. Az Airbus A350-900-asokat suite kialakítású üzleti osztály, minőségi szövetek és burkolatok jellemzik.

Az Air France az elmúlt évben hirdette meg kabinfelújítási programját, amelynek részeként új business osztályú kabinterméket mutatott be, illetve megkezdte 12 darab Boeing 777-200ER típusú gépének teljes átalakítását. A közelmúltban a hamburgi Aircraft Interiors Expo szakkiállításon jelentette be a légicég, hogy a programba az Airbus A350-900-asokat is bevonják. Ebből a típusból összesen 41 példányt vásárolt, 20-at pedig már át is vett az Air France, a még átadás előtt álló repülőgépeket már az új kabinnal szerelik fel. Az első ilyen példány júliusban áll majd szolgálatba. Ezeken a repülőgépeken összesen 48 üzleti, 32 premium economy és 212 economy osztályú ülés lesz – tájékoztatta lapunkat az Air France.

Mindegyik utazási osztályon elérhető az Air France Connect, a légitársaság wifiszolgáltatása: az alap csomag díjmentes, de korlátozott sávszélességű böngészést tesz lehetővé.Az üzleti osztályon teljesen sík ággyá alakítható, 53 cm széles ülések, automata ajtókkal ellátott suite elrendezés és 20 hüvelyk képátmérőjű, 4K felbontású, tükröződésmentes érintőképernyő várja az utasokat. Mindegyik ülés folyosókapcsolatos, az ülőhelyek kialakításához pamutot, csiszolt alumíniumot és francia cserzésű bőrt használtak fel.

Az üzleti osztályon suite elrendezés várja az utasokat

Fotó: Air France

A személyes tárgyak elhelyezésére szolgáló rekeszek mellett a kényelmet szolgálja még a zajszűrős fejhallgató, Bluetooth kapcsolaton keresztül pedig személyes elektronikai eszköz is csatlakoztatható a rendszerhez. Az ülések beállítását és a „ne zavarjanak" funkciót, valamint a fedélzeti szórakoztató rendszert külön érintőképernyőről lehet kezelni. Az üléseket a Mark Collins tervezte az Air France számára és a Stelia gyártotta őket.

A prémium economy osztályon 32, a Collins Aerospace által gyártott, teljesen új tervezésű, 48 cm széles ülésekben foglalhatnak helyet az utasok. A beépített párnákat a nagyobb kényelem érdekében újratervezték, a fejtámla négyféleképpen állítható. A csomag részét képezi a zajszűrős fejhallgató, valamint az USB-A és USB-C csatlakozók.

Tárolórekesz és zajszűrős fejhallható is szolgálja az üzleti utazók kényelmét

Fotó: Air France

 

 

Az economy osztályon található üléseket a Safrannal közösen fejlesztette ki az Air France. A háttámla ergonómikus kialakítású, a deréktámasz az eddigieknél kényelmesebb, jobb kialakítású. A korábbiakhoz képest két újdonság is található: háttámlába integrált okostelefon/táblagéptartó áll rendelkezésre, valamint az USB-C port mellett már USB-A csatlakozó is elérhető. A prémium turista és turista osztályon is 13,3" átmérőjű, 4K felbontású, tükröződésmentes képernyőkön keresztül érhető el a fedélzeti szórakoztató rendszer, amelyhez szintén elérhető a Bluetooth-csatlakoztatás funkció, így saját fejhallgatót is lehet használni.