Hamarosan érkeznek az emeletes ágyak a repülőgépek turistaosztályára

Forrás: turizmus.com

 2023. június 08. 16:37

A gyakran repülő utazók körében már most nagy a várakozás az Air New Zealand új turistaosztályú helye felé: a Skynest kényelmes alvást biztosító emeletes ágyakat ígér a hosszútávú repülőjáratokon.

A Skynest – melynek koncepcióját 2020-ban jelentették be – hat fekvőhelyet tartalmaz majd, amelyeket a turistaosztály utasai vehetnek igénybe a hosszú és ultrahosszú távú járatokon, mind az Air New Zealand meglévő széles törzsű repülőgépein, mind pedig az új Dreamlinereken, amelyek várhatóan 2024-ben kerülnek a légitársaság flottájába.

A koncepció nemrégiben megkapta az iparág jóváhagyását is Hamburgban, az Aircraft Interiors Expo (AIX) kiállításon, ahol elnyerte a 2022-es Crystal Cabin Award díjat. A díj a repülőgépek kabinbelsőinek innovációit díjazza több kategóriában, a Skynest pedig a legjobb kabinkoncepció díját hozhatta el a gáláról.

Lukas Kaestner, a Crystal Cabin Award Association elnöke az AIX-en a CNN Travelnek nyilatkozva elmondta, hogy az Air New Zealand győzelme azért figyelemre méltó, mert ebben a kategóriában gyakran olyan ötleteket díjaznak, amelyek izgalmasak, de végül nem valósulnak meg. A Skynest azonban nem egy futurisztikus ötlet, amely egy nap talán megvalósulhat, ugyanis a légitársaság már le is gyártotta a terméket és 2024-ben már az utasok is kipróbálhatják.

[kép címe]

Fotó: Air New Zealand

Bár a rövidtávú járatokat üzemeltető légitársaságoknak kevésbé van szükségük az Air New Zealand Skynestje által kínált ülőhelymegoldásra, Kaestner hangsúlyozta, hogy továbbra is figyelemmel kísérik majd, hogyan teljesít a Skynest. "Üzleti szempontból is nagyon érdekes lesz látni, hogy beválik-e" - mondta.

Az igény mindenesetre megvan az emeletes ágyakra: ahogy arról korábban beszámoltunk, az ügyfélkutatásból származó visszajelzések rávilágítottak a jó alvás fontosságára, valamint a nagyobb tér és kényelem iránti igényre. Az új fedélzeti élményt ennek a kutatásnak a figyelembevételével, illetve azzal a céllal tervezték meg, hogy az utasok felfrissülve és pihenten érkezzenek célállomásukra.