Az Európai Bizottság első helyen rangsorolta az Amadeust kutatás-fejlesztési beruházásai alapján

Forrás: turizmus.com

 2015. december 10. 15:24

Az Amadeus csak a 2014-es évben 568,4 millió eurót fektetett kutatás-fejlesztésbe, míg 2004 és 2014 között ez az összeg meghaladta a 3,5 milliárd eurót. Teljesítményének köszönhetően szerezte meg az első helyet az európai utazás és turizmus kategóriában.

Az Európai Bizottság – kutatás-fejlesztés ráfordítási alapján – első számú európai befektetőként ismerte el az Amadeust utazás és turizmus kategóriában éves jelentése részeként, melyben az európai vállalatokat rangsorolja iparáganként kutatás-fejlesztésre történő ráfordításaik szerint. Az Amadeus az egyetlen, az utazási iparágban működő IT-szolgáltatató, aki bekerült az Európai Bizottság által közzétett 2000-es listára, mely globálisan mutatja a cégek kutatás-fejlesztési beruházásainak értékét.

 

Az Amadeus – ahogy azt szlogenje is hirdeti – az újítások iránti elkötelezettségének köszönhetően aktívan tud közreműködni az utazási iparág jövőjének alakításában. Úttörő szerepet vállal az olyan fejlett technológiák megalkotásában és fejlesztésében, mint a NoSQL és Distributed Systems, míg Amadeus Cloud szolgáltatásai nyitott rendszereket használva rendkívül nagy mennyiségű tranzakció feldolgozását teszik lehetővé. (x)