Már elérhető az Uebler prémium kerékpárszállító legújabb modellje

 2014. augusztus 13. 12:04

A BMW beszállítójaként is ismert Uebler májusi hazai piacra lépése után három hónappal itthon is elérhető a prémium kerékpárszállítók X-szériájának X21-S Nano és X31-S Nano modellekből álló új generációja.

A megújult, vonóhorogra szerelhető kerékpártartók az X21/31 típusok továbbfejlesztett változatai, melyek idáig 15 győzelmet arattak a konkurensekkel való összehasonlító tesztekben.

A fejlesztések legfőbb célja az ergonómia és a praktikum növelése volt. A 9 centiméteres szélesítésnek köszönhetően akár 130 centiméter tengelytávú kerékpárok is elhelyezhetők a tartón, amely pedál segítségével könnyedén lehajtható. Az X21-S Nano és X31-S Nano modellek rendelkeznek leszerelhető távtartóval, továbbá lopásgátlóval is. A kerékpársínek közé szerelt fogantyúk megkönnyítik a szétnyitást, a szintén új, egyszerűen nyitható és zárható gyorsfeszítő a tartókengyel tökéletes rögzítését segíti elő. A tervezők a törésbiztonságra is nagy figyelmet fordítottak.

Az Uebler X21-S Nano típusú vonóhorogra szerelhető tartó 2 kerékpár/e-bike szállítására alkalmas, maximális terhelhetősége 35 kg 5,3 KN D-értéktől, 60 kg 6,7 KN D-értéktől. A tartó és a kerékpárok egyaránt lezárhatóak. A kerékpárszállító önsúlya csupán 13,5 kg. Az X31-S Nano változat 3 kerékpár/e-bike szállítását teszi lehetővé, maximális terhelhetősége 54 kg 6,7 KN D-értéktől, önsúlya 16 kg. A tartó és a kerékpárok szintén lezárhatóak.

Mindkét modell rendelkezik EuroBE és TÜV engedélyekkel.