Madagaszkár bemutatta kincseit az Utazás kiállításon

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. február 24. 13:07

Az Utazás kiállítás nyitónapján bemutatkozott a jelen lévő utazási irodáknak és a sajtónak az egyedülálló pihenést és élményeket kínáló sziget, mint a vásár idei külföldi díszvendége.

A díszvendég nyitóünnepsége iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a házigazdák kénytelenek voltak várni a szigetet bemutató prezentációval addig, amíg az autentikus élőzene alatt el nem fogyott az utolsó falat étel és az utolsó korty rum.

Jimmy Joharison, a Madagaszkári Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója fontosnak tartotta kiemelni, hogy az Indiai-óceánban, Afrika délkeleti partjainál fekvő, varázslatos úti cél a világ negyedik legnagyobb szigete, állat- és növényvilága pedig páratlan. Ugyanakkor változatos programokat kínál a turistáknak, akik elmerülhetnek többek között az öko-, agro-, kulturális és MICE- turizmusban, és nem utolsósorban élvezhetik a vízi sportokat a merüléstől a sporthorgászatig. De a sziget gasztronómiai hagyományai is maradandó élményeket kínálnak.

Jimmy Joharison, a Madagaszkári Turisztikai Hivatal vezetője mutatja be az óriási sziget kínálatát

Fotó: turizmus.com

Madagaszkár, a "kincses sziget" – ahogy az turisztikai szlogenjében szerepel – több európai nagyvárosból is közvetlenül elérhető, de Budapestről csak átszállással, a repülési idő az átszállásra fordított idő nélkül körülbelül 14 óra. Járványügyi korlátozás jelenleg nincs érvényben az országban, maximum 15 napos tartózkodási időre pedig ingyenes a vízum. Ezt követően viszont, az időtartamtól függően már fizetni kell érte.

A vízi járműveken – a kisebb luxushajóktól a hatalmas úszó szállodákig – érkezőket hét kikötőben fogadják. Szintén fontos információ a magyar turistáknak is, hogy az országban közel 800, turistákra szakosodott üzlet – ajándékbolt, vendéglő, manufaktúra stb. – működik, ami biztonságossá teszi a vásárlást és az ételek, italok kóstolását.

A stand látogatói autentikus madagaszkári zenét hallgathattak

Fotó: turizmus.com

Madagaszkár fő varázsa a természet a maga változatos, buja tájaival és a páratlanul értékes állatvilágával, valamint a tengerpartjával. Joharison igazgató felhívta a figyelmet, hogy a szigeten tulajdonképpen mind a négy évszak jelen van, ezért utazás előtt érdemes kisakkozni, hogy az ember csak napozni szeretne az óceán fehér homokos partján, vagy bevetné magát a sűrű erdőbe is, mert az átlaghőmérsékletek, a csapadékmennyiség nagyon eltérő az év folyamán. A délnyugati országrész egész évben látogatható, de a keleti partvidéket csak május és október között érdemes felkeresni, elkerülendő az olykori ciklonokat, esősebb periódusokat.

Elhangzott, hogy Madagaszkár változatos programokkal várja azokat is, akik mindössze 4-6 napot akarnak ott eltölteni, ezekre a csomagokra az ügyvezető igazgató konkrét példákkal is szolgált. Így aztán nem véletlen, hogy Madagaszkár szerepel a Forbes magazin 2023-ra ajánlott, feltétlenül meglátogatandó öt úti célja között.