Borbarangolás Badacsonyban, kéknyelű pezsgőt kortyolgatva

Forrás: turizmus.com

 2016. január 19. 14:56

Február 6-tól újraindul a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által tizedik alkalommal szervezett Borbarangolás rendezvénysorozat, a régió borászainak összefogásával.

Az egyesület szállásadói közül többen, ezen időszak alatt hétvégi csomagajánlatokkal várják a megszállni is vágyó vendégeket. Az egyesület célja, hogy felhívja rá a figyelmet: télen és tavasszal is érdemes felkeresni a Badacsonyi Borvidéket, mert mindig találni nyitva tartó pincét és vendéglőt.

A badacsonyi borászok szombatonként mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb nedűiket, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé. 23 pince ajánlatait érhetjük el interneten, a legrészletesebb, a menüre kiterjedő kínálattal.

Az Istvándy pincészet például afféle időutazást szervez a birtok kéknyelű boraiból.

A résztvevők megismerhetik e szőlőfajtát és a belőle készített borokat, 2000-tôl napjainkig.

A világon először náluk kerül bemutatásra a hagyományos francia eljárás alapján készült palackban erjesztett és érlelt Kéknyelű Pezsgő. Az est csúcspontja pedig egy 9 évig fahordóban érlelt késői szüretelésű, kéknyelű desszertbor lesz.

A menük a mai divatos kreatív és fúziós konyha jegyében születnek. Ízelítő a kínálatból:: grapefruit-os fogastatár házi kenyérrel, ánizsos céklaleves mentás túrógombóccal, vaddisznó comb bazsalikomos paszternák pürével és sült csicsókával, gorgonzolás sajttorta csipkebogyóval .

Mindegyik fogáshoz természetesen más hozzáillő bort kínálnak.A legtöbb pincében zenei élményt is nyújtanak a borbarangolás mellé.