Budapesti járataival a török riviérára fókuszál a TUI nyáron

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. március 01. 17:41

Egyedi környezetben, a Zwack Házban ismertette kedden a TUI nyári árualapját, a TravelGate pedig az új turisztikai ügyviteli és számlázói rendszeréről számolt be.

„Rugalmasság kell most a szakmától, felkészülni a váratlan helyzetekre” – mondta prezentációjában Taskár Tamás, a TUI Magyarország Kft. értékesítési igazgatója, aki egy családi eset kapcsán is figyelmeztetett a járvány óta burjánzó „check-in kiszolgáltatottságra."

Ez nem a Budapestről, hanem inkább a Bécsből induló magyar turistáknál fordul elő, amikor az utasfelvételnél a pult túloldalán ülő személytől függ, hogy felenged-e valakit a gépre, vagy sem. Nem titkolta, volt, hogy a szabályoknak megfelelően felengedték Bécsben a magyar utasokat a repülőre a magyar védettségi igazolvánnyal, de megtörtént az is, hogy nem.

Taskár a prezentációjában a történettel csupán egy valós problémára hívta fel a figyelmet, hiszen elsősorban a TUI nyári árualapjáról beszélt, fotókkal is bemutatva több szállodát, személyes tapasztalatokkal és információkkal színesítve a beszámolót.

Megjegyezte, hogy 2021-2022 telén a foglalások tekintetében a Maldív-szigetek volt az első helyen. Idén a fókuszban a török riviéra áll majd – a rendezvényen kiosztott katalógusban is csak ez szerepelt. A magyarok körében is népszerű desztinációra a nyári szezonban Budapestről heti hat járatnapon lehet eljutni és magyar nyelvű képviselet is biztosított. A csomagok ismertetésekor Taskár Tamás kiemelte a TUI Magic Life-ot, amely öt szállodával Törökországban a legerősebb, de a vendégek  Görögországban három, Spanyolországban pedig két szállodájukat szintén választhatják.

A TUI Blue termékeket húsz ország 81 szállodájában választhatják a kikapcsolódásra vágyók, a TUI Magyarországon legnépszerűbb RIU Hotels & Resort csomagja pedig négy kontinens 21 országába kínál pihenést.Elhangzott, hogy a magyarországi éves foglalásokból 10-15 százalék a RIU hotelekbe történik.Az értékesítési igazgató minden ismertetett csomaghoz több szállodát is megmutatott, de arról is beszélt, hogy a TUI-nak már 32, saját ügynökszámmal rendelkező partnere van Magyarországon, az alügynöki hálózat tagjainak száma pedig meghaladja a 130-at.

További fontos információ volt a jelen lévő értékesítőknek, hogy bizonyos feltételekkel a Flex Tarif 2.0 indoklás nélkül kötbérmentes törlést biztosít az utazás előtt 15, illetve 29 nappal, illetve hogy az irodákkal szerződő fél január 6-tól már nem a TUI Magyarország Kft., hanem a TUI Austria Holding Gmbh.

tui_zwack

A TUI a nyári szezonban Budapestről heti hat járatot indít Törökországba

Fotó: Irházi János

Az egyedi környezetben, a Zwack Házban szervezett program második előadója Bodza Ferenc, a TravelGate ügyvezető igazgatója volt, aki a Travelution – az új generáció (TravelGate 3.0) előnyeit ismertette a résztvevőkkel. A TUI-termékek most már kizárólag a TravelGate platformján érhetőek el, melynek lényege, hogy az utazási irodáknak teljes körű turisztikai ügyviteli rendszert nyújt. Így egyetlen online felületen láthatók a tour operatorok ajánlatai, a rendszerben lévő utazásszervezők ajánlatai pedig azonnal, helyben lefoglalhatóak.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a Travelution felhő alapú, belépési kóddal gyakorlatilag bárhol, bármelyik számítógépről elérhető, a foglalásokkal kapcsolatos minden információ pedig egyetlen adatlapon szerepel. Jelenleg is több tour operatorral tárgyalnak, hogy árualapjukat töltsék fel a Travelutionra, számuk év végéig elérheti a tizenötöt.

A program a Zwack Házban a Zwack családról szóló film levetítésével, a múzeum meglátogatásával, és nem utolsó sorban Unikum-kóstolóval zárult.