Codeshare megállapodást kötött a KLM az új olasz nemzeti légitársasággal

Forrás: turizmus.com

 2021. december 06. 17:51

A holland királyi légitársaság jelentősen bővíti olaszországi célállomásainak számát, miután codeshare megállapodást kötött a dél-európai ország új nemzeti légitársaságával, az ITA Airways-zel.

A megállapodásnak köszönhetően mindkét légitársaság utasai az eddiginél is szélesebb kínálatból válogathatnak, emellett a cégek biztosítják a schipholi és fiumicinói átszállást is.

Azzal, hogy a KLM kódja az ITA egyes dél-olaszországi járataira is rákerül, a kínálatban nyolc új célállomás válik elérhetővé. Római átszállással Palermo, Reggio Calabria, Bari, Brindisi, Lamezia Terme és Trieszt mellett Málta és Tirana is rövidesen foglalható lesz.A KLM jelenleg naponta 18 járatot üzemeltet Olaszországba, a schipholi repülőtérről Milánó (Malpensa és Linate is), Torino, Genova, Róma, Velence, Firenze, Bologna és Catania érhető el.

Római átszállással új dél-olaszországi járatokkal bővül a KLM kínálata

Fotó: 123rf.com

Az ITA Airways szintén bővíteni tudja kínálatát, ugyanis a KLM több, európai városba közlekedő járata kapja meg az olasz cég kódját is. Elsősorban brit és skandináv célállomásokkal bővül majd így az ITA Airways hálózata.Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója a megállapodás kapcsán azt mondta, jó hír, hogy ilyen gyorsan sikerült codeshare megállapodást kötni, mivel Olaszország nagyon fontos az európai légi közlekedés szempontjából, legyen szó akár üzleti utasokról, akár kikapcsolódni vágyó utazókról. „Az olyan partneri kapcsolatok, mint ez, segítenek abban, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk a Schipholon átszálló utasainknak" – fogalmazott.