Csak szombat este kezdődik az olaszországi vasúti sztrájk

Forrás: MTI

 2014. december 11. 17:15

Elmarad a péntekre meghirdetett vasúti sztrájk Olaszországban, így a munkabeszüntetéssel járó késésekre és járatkimaradásokra csak szombattól kell számítani a nemzetközi vonatközlekedésben - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A szombat 21 óra és vasárnap 21 óra közötti időszakra meghirdetett sztrájkot megtartják - írták az olasz vasúttól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

A Mávinform korábbi tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt az olasz vasút belföldi vonatközlekedésében járatok törlésére, rövidülésekre, késésekre kell számítani. Azoknak az utasoknak, akik lemondanak az utazásról, a Magyarországon váltott, Olaszországba, illetve Olaszországot érintő útra szóló jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik, vagy más időpontra érvényesítik.

A vasúttársaság azt javasolta, hogy az utasok olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a Mávdirekt 40-49-49-49-es telefonszámán.