Csaknem 1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők

Forrás: turizmus.com

 2022. május 06. 11:05

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. több mint 900 millió forint értékben hajtott végre infrastrukturális fejlesztéseket Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben.

A cél a vízi személyszállítási logisztika feltételeinek fejlesztése és a szolgáltatás színvonalának növelése volt mind a nemzetközi szállodahajók, mind a menetrendszerinti kiránduló- és szárnyashajók vonatkozásában – közölte a cég.

Az érintett települések kikötőiben új ponton és híd bekötése, illetve a kikötőterület rendezése történt meg, Komáromban megújult az állomásépület, Esztergomban pedig egy új, teljes körű infrastruktúrát nyújtó kiszolgálóegység jött létre. Mindezek elősegítik a kikötésszámok növekedését, ezáltal a települések turizmusának fejlődését – hangsúlyozták a közleményben.

mahart

Komáromban megújult az állomásépület, Esztergomban pedig egy új, teljes körű infrastruktúrát nyújtó kiszolgálóegység jött létre

Fotó: Mahart Passnave

A projekt keretében több helyszínen kerékpártárolókat telepítettek, valamit új parkolóhelyeket alakítottak ki, hogy ezáltal is ösztönözzék a turistákat, továbbá a lakosságot a vízi közlekedés és a hajójáratok igénybevételére.

A fejlesztés 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchényi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként. A támogatás finanszírozása kohéziós alapból és hazai központi költségvetési forrásból valósult meg – áll a tájékoztatásban.