Díjazta a Wizz Airt az Air Transport World szaklap

Forrás: turizmus.com

 2020. március 16. 08:52

A Wizz Airnek légitársaságának ítélte Az Év Légitársasága 2020 díjat az Air Transport World, a nemzetközi légi közlekedés vezető médiavállalata.

A szaklap évente kiosztott díjai (ATW Airline Industry Achievement Awards) a legrangosabb elismerések, amelyeket a légitársaságok és az iparágban dolgozók elnyerhetnek. A díjakat kiemelkedő teljesítménnyel, innovatív működéssel és kivételes szolgáltatási színvonallal lehet kiérdemelni.

Idén már 46. alkalommal rendezik meg az ATW AIA Awards díjkiosztóját, de első alkalommal fordul elő, hogy a legrangosabb díjat – Az Év Légitársasága – egy ultradiszkont-modellben működő légitársaságnak ítélik oda.

A Wizz Air az első európai diszkont-légitársaság, amelyik elnyerte a tekintélyes elismerést

Fotó: Wizz Air

Az Év Légitársasága díjat csak olyan vállalatoknak ítéli oda az ATW, amelyek üzleti és működési tekintetben is kivételes teljesítményt nyújtottak, kiemelkedtek versenytársaik közül, és kiváló eredményeket értek el a biztonság, a szolgáltatások, a pénzügyi teljesítmény, az innováció, a környezetvédelmi elkötelezettség, az alkalmazottakkal ápolt kapcsolatok, valamint a közösségi programok területén egyaránt.

Az Év Légitársasága 2020 díjat Bécsben, a 46. ATW Airline Industry Achievement Awards gálán tervezik átadni, június 2-án.

Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója pénteken azt mondta, a Wizz Air március végéig 40 millió euró kárt szenved el a koronavírus-járvány miatti keresletcsökkenés és a repülési tilalmak miatt, de anyagi helyzete stabil.