Wizz: Oslo szünetel, Lengyelország törölve

Forrás: turizmus.com

 2020. március 13. 12:55

A Wizz Air közleményben értesítette utasait, hogy március 16. és április 3. között törli Budapest és Oslo közötti járatait, miután a norvég hatóságok új intézkedéseket vezettek be a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére.

A lengyel miniszterelnök által kihirdetett, az összes nemzetközi repülőjáratra, március 15. 0:00-tól vonatkozó korlátozás miatt a légitársaság  további értesítésig felfüggeszti az összes lengyelországi járatát is. Március 15-én 0:00 órától külföldi állampolgárok nem léphetnek be Lengyelországba, míg a külföldről érkező lengyel állampolgárokat karanténba zárják.

A légitársaság az érintett norvég és lengyel járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatja a törlésekről, amennyiben a jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg.

Az érintett utasok WIZZ számlájára automatikusan jóváírják a viteldíj összegének 120 százalékát, amelyet 24 hónapon belül használhatnak fel a Wizz Air termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására.

Az utasok kérhetik a viteldíj visszatérítését is, amely azonban valamelyest hosszabb időt vesz igénybe. A bankszámlára vagy bankkártyára való visszautalás lépéseiről külön e-mailben küld tájékoztatást a légitársaság. Az utóbbi opciót választók az eredeti viteldíj 100 százalékát kapják vissza.

Március 16. és április 3. között törölték a Budapest és Oslo közötti járatokat

Fotó: 123rf

A Wizz Air azt kéri  utasaitól, hogy érdeklődjenek az illetékes hatóságoknál a rájuk vonatkozó esetleges utazási korlátozások részleteiről, hogy biztos információkhoz jussanak az utazásra való jogosultságukról és az utazásuk feltételeiről.

A légitársaság felhívja az utasok figyelmét, hogy mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy indulás előtt meggyőződjön a célországban érvényes utazási szabályokról.