Egyeztetnének a BKK-val a hop-on hop-off cégek

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2016. június 27. 18:15

Három, budapesti hop-on hop-off városnéző szolgáltatást nyújtó cég 2016. június 27-én sajtótájékoztatón jelentette be: kezdeményezik, hogy a BKK a koncessziós pályázat kiírása előtt folytasson szakmai egyeztetést a piac jelenlegi szolgáltatóival.

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a jövőben csak egyetlen cég vagy egy konzorcium kaphat koncessziót a menetrend szerinti városnéző buszok üzemeltetésére.  A BKK napokon belül kiírhatja a pályázatot

A budapesti menetrend szerinti városnéző buszok üzemeltetői egyetértenek abban, hogy a hop-on hop-off rendszerben működő városnéző szolgáltatást, akárcsak más világvárosokban, Budapesten is szigorú követelmények és üzemeltetési megoldások szerint biztosítsák a turisták részére – mondta el Toldi Annamária cége, a Program Centrum Kft., valamint két másik jelenlévő cég, a Mr. NILSZ Kft. és a Big Bus márkanév alatt működő City Sightseeing Kft. nevében. Előbbit Török István ügyvezető, utóbbit Faniszló Norbert ügyvezető képviselte. A City Tour Hop On Hop Off Kft. képviselője halálesetre hivatkozva nem vett részt a tájékoztatón. Hivatalosan sem a Főváros, sem a Budapesti Közlekedési Központ nem képviseltette magát a rendezvényen.

A három cég egyetért abban, hogy a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében fontos lenne fenntartani a piaci versenyt.  Ezért aggódva figyelik, hogy a tender 20 éves koncesszióban hosszú távra egyszereplőssé tenné a piacot. A turisztikailag sikeres nagyvárosokban, így New Yorkban, Barcelonában, Londonban magas szakmai követelmények elvárása mellett több szolgáltató kap lehetőséget. Lényeges szempont az is, hogy egyetlen cég működése esetén a többi cég munkatársai, akár több százan is elveszítenék a munkahelyüket.

A cégek ezzel együtt egyetértenek abban, hogy a buszok száma egy megalapozott szabályozás részeként ésszerűen csökkenjen. Toldi Annamária szerint a gépjárműpark fejlesztésétől – a karbantartáson és a csinosítgatáson túl – jelenleg az tartja vissza a piac szereplőit, hogy kilenc, ill. 12 hónapra kapnak járatengedélyt. Egy újsághírre reagálva megjegyezte: a magyar piacon ma nem létezik olyan gyártó, amely egy-két éven belül el tudná kezdeni a speciális buszok gyártását, azokat külföldről kell beszerezni. Javasolja egyúttal egy olyan pályázat kiírását, amely támogatná a buszok beszerzését.

A BKK által kiírásra kerülő koncessziós pályázatban a hop-on hop-off cégek képviselői szerint nemcsak a műszaki előírásokat kellene szerepeltetni, hanem meg kellene határozni olyan, turisztikai szakmai feltételeket is, mint az idegenvezetők szakképzettsége, a nyelvek száma, megfelelő információk nyújtása.

Újságírói kérdésre válaszolva Toldi Annamária elmondta: nem feltételezik, hogy a BKK egy adott cégre írja ki a pályázatot.

A cégek egyébként elképzelhetőnek tartják a közös pályázást is, a három jelenlévő cég közül kettő egész biztosan közösen is elindulna a pályázaton.

A budapesti hop-on hop-off piac becsült forgalma 2015-ben 1,5 milliárd forint volt, átlagosan 6000 forintos jegyárak mellett. A fővárosnak a négy cég együttesen  évi 50-60 millió forintot fizet ki megálló-használati díj címén.

 

***

Megkeresésünkre, a mai sajtótájékoztatótól távol maradó CITY TOUR Hop-on Hop-off Kft. ügyvezető igazgatója az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„A CITY TOUR Hop-on Hop-off Kft. képviselője egyéb, külső okok miatt a piac meghatározó érveit ismertető sajtótájékoztatón részt venni nem tud, de az alábbiakban reagál!

Cégünk elkötelezett híve a jelenleg a piacon uralkodó áldatlan állapotok rendezésének. Célunk egy kiszámítható, előre látható jövőkép megteremtése!

A pályázat részleteiről eddig sem elektronikus, sem írott módon tájékoztatást nem kaptunk, így annak tartalmával kapcsolatban nyilatkozni nem tudunk!"