Elindult az észak-ciprusi charter

 2014. június 17. 20:32

Újdonságként a piacon június 15-én felszállt a Budavár Tours és Taurus Reisen első közös charterjárata Észak-Ciprusra, Ercan irányába, teljes telítettséggel. A járat vasárnapi napokon, kedvező nappali menetrenddel egészen október elejéig folyamatosan repül.

A charter különlegessége, hogy eddig nehézkesen elérhető desztinációról van szó, mely ennél fogva nagy népszerűségre számíthat a magyar utazóközönség körében. Észak-Ciprus érintetlenebb a sziget déli részénél, az árak is alacsonyabb szinten mozognak egyelőre, miközben a szolgáltatások színvonala magas. Sorra nyílnak a négy- és örcsillagos luxusszállodák, ugyanakkor még megtalálható a térségben az az autentikus hangulat is, amelyet a magyar turisták keresnek.

 

Skáfár Balázs, a Budavár Tours ügyvezetője elmondta: Észak-Ciprust már tavaly is programozták, azonban most először érhető el közvetlen charterrel, igaz, mivel Észak-Ciprust hivatalosan nem ismerik el  EU-tagnak, Antalyai technikai leszállással kénytelen repülni az útvonalat. De még így is sokkal gyorsabb és kényelmesebb a nyaralóhelyek megközelítése, mintha Larnacába repülnének, és innen vinnék többórás transzferrel a szállodákba az utasokat. Észak-Ciprus olyan török terület ráadásul, amelyre személyigazolvánnyal, minden külön engedély vagy adminisztráció nélkül beléphetnek a magyar utasok. Észak-Ciprus vendégkörében egyelőre nincsenek az oroszok, a jellemző küldőországok Nagy-Britannia, a skandináv országok, Csehország, Szlovénia.

 

A 180 fős charterjáraton a két iroda egyenlő arányban osztozik.