Élő interjút ad az Emirates utasainak az első arab űrhajós

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 30. 10:53

Az Emirates utasai közül azok, akik szeptember 1-jén repülnek a légitársaság valamelyik repülőgépén, élő interjút nézhetnek meg a fedélzeti szórakoztató rendszer egyik csatornáján egy 400 kilométeres magasságban repülő űrhajóssal.

Hathónapos tudományos küldetését teljesíti a Nemzetközi Űrállomáson Dr. Szultán al-Nejádi, az első arab asztronauta, aki űrsétát is tett a missziója során. Közvetlenül a Földre visszatérése előtt, szeptember 1-jén interjút fog adni, amit az Emirates légitársaság fedélzeti szórakoztató rendszerének egyik csatornája sugároz majd a légitársaság éppen úton lévő járatain, élőben - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Az interjút az Emirates fedélzeti szórakoztatásért és kommunikációért felelős alelnöke, Patrick Brannelly készíti, melynek során az űrhajós mesélni fog az űrállomás fedélzeti menüjéről, az elérhető szórakozási lehetőségekről, illetve arról, hogyan tartja a kapcsolatot a családjával.

Miközben az űrállomás 400 kilométeres magasságban, óránként 28 ezer kilométeres sebességgel kering a földkörüli pályán, Dr. Al-Neyádi a mikrogravitációban issza kávéját, kísérleteket végez, és beöltözik a napi testedzésre, miközben bolygónk panorámájában gyönyörködik.

A korábban űrsétát tett asztronauta az űrből fog mesélni az Emirates utasainak - képünk illusztráció

Fotó: 123rf.com

 

Az interjú után az asztronauta megkezdi visszaútját a bolygóra. Az űrből hazafelé tartó út várhatóan 16 órát vesz igénybe, ami mindössze egy órával rövidebb, mint az Emirates leghosszabb repülőútja - 17 óra - Auckland és Dubaj között.