Fapados alaptarifát vezet be a Finnair

Forrás: turizmus.com

 2023. május 17. 15:21

A Finnair új alaptarifája a diszkont légitársaságoknál alkalmazott gyakorlathoz hasonlóan csak kis méretű, az ülés alatt elférő kézipoggyászt tartalmaz majd, de kevesebb csomagot engedélyeznek az üzleti osztályú jegyek is.

Június 1-től a Finnair bevezeti a Superlight tarifáját a korábbi Economy Light kategória helyett Európán belüli járatain. A megengedett kis kézipoggyász mérete 40x30x15 centiméteres lehet, így az még elfér az előttük lévő ülés alatti lábtérben. Fontos megjegyezni, hogy a megadott keretbe a repülőtéren vásárolt cikkek is beleszámítanak – írta meg az Airportál.

A normál méretű (55x40x23 centis) kézipoggyászt szükség esetében az utasok a repülőjegy-vásárláskor plusz díj ellenében, opcióként adhatják hozzá az alaptarifához.

A közlemény hozzáteszi, hogy a repülőtereken fokozzák a kézipoggyászok ellenőrzését, és a kereten felüli csomagokat költségtérítés ellenében, a raktérben helyezik el.

Az új alaptarifa csak egy kis kézipoggyászt engedélyez a Finnair járataira

Fotó: 123rf.com

 

A finn légitársaság azzal indokolja a változtatást – az ultrafapadosokhoz hasonlóan –, hogy a túl nagy mennyiségű kézipoggyász sok késést generált a beszállítás közben. A tájékoztató hozzáteszi, hogy ezek a változások támogatják a Finnair stratégiájának megvalósítását, beleértve a hatékonyabb működést, a pontosabb repülőtéri indulásokat és az utazási extrák kínálatának fejlesztését.

A légitársaság Finnair Plus törzsutas-tagsággal rendelkező, de Superlight jeggyel rendelkező utasai a kis csomag mellett egy normál méretű kézipoggyászt is magukkal vihetnek térítésmentesen.

A hosszú távú útvonalakon továbbra is elérhetőek lesznek a normál kézipoggyászt tartalmazó Light jegyek, illetve megmarad a feladott- és kézipoggyásszal is utazók részére a drágább Classic jegytípus az európai járatokon is.

Jelenleg az üzleti osztályon utazók két darab kézipoggyászt (55x40x23 centi) és egy kisebb táskát (40x30x15 centi) vihetnek magukkal, amelyek együttes tömege maximum 10 kg lehet, valamint két darab csomagot adhatnak fel.

Azonban június 1-jétől a Business Light jeggyel utazóknál csak egy darab kézipoggyász és egy kisebb táska lesz megengedett, a feladott poggyász nem. A Business Classic és Flex jegyek esetében viszont továbbra is lehetőség lesz egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász szállítására. Emellett a különleges csomagok, mint például a golftáska és a sífelszerelés, csak további felár ellenében lesznek szállíthatók.