Felavatták a Wizz Air légi személyzetének új bázisát

 2014. május 03. 18:21

A korábbinál lényegesen nagyobb, kényelmesebb és korszerűbb körülmények között készülhetnek az utakra a Wizz Air pilótái és légi utaskísérői, akik máris birtokba vehették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljában kialakított új bázist.

Az öltözőkkel, zuhanyozóval és étkezővel ellátott központban kapják meg a pilóták a soron következő úttal kapcsolatos információkat, a meteorológiai jelentést és mindent, ami fontos a járat nyugodt és biztonságos lebonyolításához.

 

Ehhez egyúttal tágas és nyugodt körülményeket biztosít a most felavatott, összesen 325 négyzetméteres ún. Crew Center, ahol a Wizz Air mintegy 90 pilótája és 194 légiutas kísérője kapott elhelyezést. A területet a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatóság újíttatta fel az új bérlő igényeinek megfelelőn. Számos számítógépes terminál segíti, hogy a pilóták le tudják tölteni a soron következő járattal kapcsolatos valamennyi információt, tájékozódjanak a célállomások repülőtereivel kapcsolatos legfrissebb adatokról, az időjárásról és nem utolsósorban arról, hogy hány utast is szállítanak majd egy-egy irányban.

 

Az eligazító helyiségben pedig így már a járaton szolgálatot teljesítő valamennyi Wizz-munkatárs kellemes körülmények között készülhet az útra. A járatokról visszatérő személyzetek pedig akár itt elfogyaszthatják a magukkal hozott ebédet vagy vacsorát, átöltözhetnek és megbeszélhetik az úton tapasztaltakat. Ehhez minden feltétel adott, hiszen a budapesti a Wizz Air legelegánsabb és legnagyobb bázisa mind közül. A légi személyzetek új bázisát ma avatták fel ünnepélyes keretek között a Wizz Air és a Budapest Airport vezetőinek jelenlétében.