Fennakadások voltak a vihar miatt Ferihegyen, két Ryanair-gép is megsérült

Forrás: MTI

 2023. augusztus 05. 10:52

A szombat hajnali vihar a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is komoly fennakadásokat és károkat okozott.

Az ítéletidő miatt a repülőtér forgalmát 1.45 és 6 óra között fel kellett függeszteni, mert a biztonságos fel- és leszállás az időjárás miatt ellehetetlenült – közölte a Budapest Airport Zrt.

Ennek következtében négy érkező járat – a Wizz Air Lisszabonból és Korfuból, a British Airways Londonból, és az Air France Párizsból érkező járata – éjszaka nem tudott leszállni Budapesten, és kitérő városokban – Debrecenben, Bécsben és Belgrádban – szállt le.

A kora reggel induló járatok többsége késésekkel ugyan, de el tudott indulni. Reggel egyes Ryanair-járatok esetében volt várható több órás késés, mert a légitársaság két, éjszaka Budapesten parkoló gépe megsérült.

A vihar miatt fennakadások voltak a budapesti repülőtér működésében szombat hajnalban

Fotó: 123rf.com

A repülőtér reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ugyanakkor eleinte csak az 1. futópályán zajlott a forgalom, mert a 2. futópályát meg kellett tisztítani a vihar által ráhordott szennyeződésektől és sártól, illetve ki kellett javítani a megrongálódott fénytechnikai berendezéseket.

A terminálépületekben több helyen is beázások keletkeztek, ezeket folyamatosan javítják a repülőtér munkatársai. A javítási munkálatok a forgalmat nem akadályozzák.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy folyamatosan tájékozódjanak járataikról a www.bud.hu oldalon.