Fokozott rendőri ellenőrzés a budapesti repülőtéren

Forrás: MTI

 2022. január 10. 10:32

Január 10-e, hétfőtől fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a Budapest Nemzetközi Liszt Ferenc Repülőtéren - közölte a police.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) vezetője január 10-től január 31. éjfélig rendelt el fokozott ellenőrzést az RRI illetékességi területére.

Január végéig tart a fokozott rendőri ellenőrzés Ferihegyen

Fotó: 123rf.com

Ennek során "a közrend és a közbiztonság fenntartásának, a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzésének, valamint a közlekedés biztonságának további javítása érdekében" ellenőrzik a Liszt Ferenc-repülőtérre érkezőket, valamint a repülőtéren dolgozó munkavállalókat, továbbá a járműveket - írták.

Kiemelték: "az RRI kiemelt figyelmet fordít az utasok és a látogatók biztonságérzetének fokozására, a jogellenes cselekmények megelőzésére, gondoskodik az állampolgárok gyors és kulturált utazásának biztosításáról, a tulajdon elleni szabálysértések és bűncselekmények megelőzéséről, megszakításáról".

Az RRI további feladata, hogy vagyonvédelmi ellenőrzések végrehajtásával csökkentse, visszaszorítsa a vagyon elleni cselekményeket - olvasható a rendőrségi közleményben.