Hosszabb reptéri becsekkolásra figyelmeztet a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. július 08. 19:06

A Wizz Air arra figyelmeztette utasait, hogy a járatokra történő utasfelvétel folyamata a szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál hosszabb időt vehet igénybe.

Ezért a légitársaság arra kéri utasait, hogy legkésőbb az indulás előtt két órával érkezzenek meg a reptérre és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha online már elvégezték az utasfelvételt, de úgynevezett „érvénytelen beszállókártyát” kaptak.

Jelen időszakban az online becsekkoláskor ugyanis bizonyos esetekben csak „érvénytelen beszállókártyát” ad a rendszer, derült ki a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményből. Az „érvénytelen beszállókártya” bemutatását követően a légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az adott utas rendelkezik-e a célországnak megfelelő igazolással, engedéllyel, negatív Covid-teszttel, illetve elvégezte a célország által megkövetelt online adatszolgáltatást. Amennyiben a repülőtéren az utasfelvételi pultnál bemutatják a beutazáshoz szükséges, a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a légitársaság díjmentesen kiállít egy új, nyomtatott beszállókártyát, amellyel az utasok fel tudnak szállni a repülőgépre. Amennyiben az utas nem tudja felmutatni a szükséges papírokat, a légitársaság kénytelen megtagadni az utazást – írták a közleményben.Megfelelő papírok nélkül a fogadó országba ugyanis nem fogják beengedni az utast, vissza kell szállítani Magyarországra és sok esetben mind az utast, mind a légitársaságot komoly büntetéssel sújthatják a helyi hatóságok.

wizzcheckin_123rf

Ha "érvénytelen beszállókártyát" ad a rendszer, akkor utazás előtt a check-in pultnál ellenőrzik a célországba szükséges igazolást, tesztet vagy regisztrációt

Fotó: 123rf.com

A légitársaság arra is figyelmeztet, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni utazásunk megtervezése előtt. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.

Július 1-től az Európai Unió is bevezette a hivatalos, digitális COVID-igazolványát, amely lehetővé teszi, hogy a védőoltással, a negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezők vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyultak karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhassanak az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között.