Mire vágyik utazásai során az idősebb generáció?

Forrás: turizmus.com

 2024. január 31. 11:26

A World Tourism Network elindította The Ageless Traveler nevű érdekcsoportját, amely az idős generáció utazását támogatja. A kezdeményezés célja az aktív érett utazók 157 milliárd dolláros éves költésének kiaknázása, kiszolgálva ezzel ezt a növekvő demográfiai csoportot.

A "Kortalan Utazó" tanácsadó és tanúsítási programokkal igyekszik kielégíteni az idős utazók sokféle igényét, hozzájárulva a turisztikai és kapcsolódó ipar fejlődéséhez. A WTN Ageless Traveler Interest Group vállalatokat és szakértőket hoz össze, javaslatokat oszt meg, valamint közösségi média platformot, tanúsítási programokat és PR-t kínál a tagoknak – fogalmaz az eturbonews.com cikkére hivatkozva a VIMOSZ hírlevele.

Elindult a The Ageless Traveler nevű érdekcsoport

Fotó: 123rf.com

 

A kezdeményezés célja továbbá, hogy az idős generációt szolgáló vállalkozásoknak segítsen szakértői tanácsokkal, és elősegítse az egészség-, wellness- és gyógyturizmust is – írják.

Az Ageless Traveler kezdeményezés reagál az idősebb generáció utazási igényeire, melyek a következő évtizedekben várhatóan tovább növekednek, különös tekintettel az 60 év feletti utazók körében.

Ebben a korábbi cikkünkben a Z generáció új elvárásait mutattuk be.