Időűzőnek: Arlandán felavattak egy időjárás szimulátort

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 31. 16:06

A stockholmi Arlandán a közelmúltban avattak fel egy időjárás szimulátort, ami egy három sötét szobából álló helyiség, ahol a föld klímazónái közül hármat lehet átélni, még az odautazás előtt.

Yvonne Boe, az Arlandát irányitó Swedavia vállalat kommunikációs vezetője azt nyilatkozta, hogy ezzel a szolgáltatással a repülőtérre egyre korábban kikényszerített utasokat szeretnék szórakoztatni. Mivel az egyre hosszabbra nyúló biztonsági ellenőrzések miatt az utasoknak  egyre korábban kint kell lenniük a repülőtéren, próbálnak kitalálni olyan szolgáltatásokat, amivel jobb kedvre tudják hangolni a sok esetben fáradt és nyűgös utasokat, és elterelik a figyelmüket.

 

Az időjárás szimulátornak nagy a sikere, már 200 ezer utas kipróbálta. Több külföldi – köztük amerikai -  tévéállomás képviselője is Stockholmba utazott, hogy közelebbről is megnézhesse ezt a találmányt..

A szimulátor úgy működik, hogy a sötét szobába belépve meg kell nyomni egy gombot a három közül.  Ha az utas a "nagyvárosi" klíma zónát választja, akkor a szobában 22,7 fok lesz, és a computer kiválaszt egy éppen ilyen meleg várost, például Los Angelest. A szobában nem csak épp ennyi fokot mutat a hőmérő, hanem érezni lehet benne az ottani légnedvességet is.

Az utasok persze elsősorban arra kíváncsiak, milyen lesz az idő ott, ahová utaznak. Ebben a témában is segítségükre lehet a szimulátor.