Investors in People: kiváló munkáltató a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2018. december 13. 18:32

A Budapest Airport elnyerte az Investors in People kiváló munkáltatóknak járó, arany fokozatú nemzetközi elismerését.

A díjat olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek a munkavállalóval együttműködésben, közösen dolgoznak az üzleti célok elérésén, ezzel támogatva a dolgozók szakmai fejlődését. A Budapest Airport az első és eddig egyetlen arany fokozatú, akkreditált repülőtéri szervezet a kontinentális Európán belül.

Egy jól működő vállalat alappillére a munkavállaló támogatása, ösztönzése és eredményeinek elismerése – röviden így foglalható össze az Investors in People alapelve, egyebek mellett ennek az alapvetésnek kell megfelelnie a díjra akkreditált vállalatoknak. A brit hátterű cég által végzett komplex felmérés eredményeképpen – amelynek egyik legfontosabb eleme a dolgozók megkérdezése volt – a Budapest Airport először 2015-ben három évre, 2018-ban pedig újra elérte a rangos nemzetközi elismerést, ezúttal viszont a korábbi eredményt túlszárnyalva, az arany fokozatot szerezte meg.

Korábbi eredményt túlszárnyalva, az arany fokozatot szerezte meg

Fotó: turizmus.com

Az Investors in People a vállalatok elemzése során az üzleti struktúra vizsgálata mellett nagy hangsúlyt fektet a munkavállalók szerepére: alapelvei szerint egy vállalat fejlődése úgy lehet fenntartható, hogy munkafolyamataiba a munkavállalót is aktívan bevonja, a dolgozó folyamatos támogatása és fejlődésre ösztönzése mellett. Az arany fokozat megszerzése így azt is jelenti, hogy a Budapest Airport amellett, hogy hatékonyan összehangolja és megvalósítja az üzleti terveket, megbecsüli a dolgozóit és számít a véleményükre, támogatásukra a közös munka során.

Kapcsolódó cikkek