Ismét van közvetlen légihíd Szófiába

Forrás: turizmus.com

 2016. június 20. 16:18

Ismét van közvetlen kapcsolat a magyar és a bolgár főváros között, miután hétfőn menetrend szerint landolt az első Bulgaria Air-járat. A Szófiából érkező gép heti négy alkalommal közlekedik majd.

Pontosan a kiadott menetrend szerint, 13.20-kor landolt a Bulgaria Air első Szófia-Budapest járata hétfőn. Az első járatot Budapesten az ilyenkor megszokott tűzoltó vízsugaras köszöntő, az utasokat pedig apró ajándékok várták a repülőtéren.

 

A 108 személyes Embraer 190 típusú gépek mostantól heti négy alkalommal (hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap) járnak majd a magyar és a bolgár főváros között. A Bulgaria Air repülőgépe két osztályos konfigurációban 8 Business Class és 100 turista osztályú ülést kínál. A járat menetrendje a szabadidős és az üzleti utazók számára is ideális – a Budapest Airport közleményében.

Szófiából a járat hétfőn és szerdán helyi idő szerint 13.10 órakor, csütörtökön 14.50-kor, vasárnap 21.30-kor indul Budapestre. Visszafelé, Budapestről Szófiába hétfőn és szerdán 14 órakor, csütörtökön 15.40-kor, vasárnap 22.20 perckor száll fel a gép.

A Budapest Airport kutatása szerint Budapest és Szófia között jelentős az indirekt forgalom, vagyis azoknak az utasoknak a száma, akik közvetlen légi kapcsolat híján átszállással utaznak a két főváros között. A Bulgaria Air heti négy közvetlen járata jelentősen javít a két régió közötti összeköttetésen, ráadásul a bolgár nemzeti légitársaság szófiai átszállással számos más célállomást kínál a Közel-Kelet, Oroszország és Afrika felé, emellett kényelmes átszállási lehetőséget nyújt Várna és Burgasz felé is.