Járvány előtti szinten a foglalások száma az Aldi Utazásnál

Forrás: turizmus.com

 2022. január 25. 14:59

Jelentős mértékben bővült az Aldi Utazás forgalma 2021-ben, az év utolsó részében már gyakran több foglalás érkezett, mint a pandémia előtti év hasonló időszakában.

A cég közleménye szerint az év kezdetén a lezárások miatt még elmaradt ugyan a Covid-időszak előttihez képest a forgalom, de a nyár folyamán, illetve az év végével a foglalások száma már többször is meghaladta a 2019-es rekordév eredményét.

A legnépszerűbb célország továbbra is Ausztria maradt, a foglalások több mint egyharmada a szomszédos ország valamelyik városába vagy síterepére szólt. A korábban második legnépszerűbb Olaszországba jelentősen kevesebben utaztak, így a második legtöbb foglalás Horvátországba érkezett, míg a dobogó harmadik fokán a belföldi utak végeztek – megelőzve az itáliai desztinációkat.

Ausztriában Salzburg tartomány, azon belül pedig Bad Hofgestein és Rauris, Horvátországban a Split-Dalmácia megyében található Gradac, Magyarországon pedig Tihany és Tapolca voltak a legkedveltebb úti célok 2021-ben az Aldi Utazást választók körében.

Az ausztriai Rauris az ALDI Utazás egyik legkedveltebb úti célja volt tavaly

Fotó: 123rf.com

A 2020-as visszaesést követően tavaly jelentősen, 50 százalékkal nőtt a hajós utakra érkező foglalások száma is, a cég például 128 napos világkörüli hajóutat is kínált az év folyamán. Az ügyfelek 40 százaléka 1-3 napos utakat foglalt, 27 százaléka pedig egyhetes tartózkodásra keresett szállást.

Az  osztrák Eurotours által az Aldi Magyarországnak nyújtott szolgáltatás keretén belül az utaztató 2021 márciusától az autós utaknál, 2022 januárjától pedig már a repülős, vonat- és hajós utaknál is lehetővé tette a pénzvisszafizetési garanciát.