Kiemelkedő növekedés az Amadeusnál

Forrás: turizmus.com

 2018. július 30. 16:22

A napokban hozta nyilvánosságra az Amadeus az első féléves üzleti eredményeit, amelyek a devizaárfolyam-ingadozás ellenére is pozitívak voltak mind csoport szinten, mind az értékesítés és az IT-megoldások területén.

Íme, néhány kulcsfontosságú pénzügyi mutató. A bevételek 4,1%-kal, 2,47 milliárd euróra nőttek, az EBITDA 8,2%-kal emelkedett és meghaladta az 1 milliárd eurót, a profit pedig 6,1%-os növekedéssel 606,8 millió euróra emelkedett.

Az értékesítési területen az utazási irodák foglalásai 3,4%-kal 305,1 millióra emelkedtek, a bevételek pedig 2,5%-kal bővültek. A leggyorsabban fejlődő régiók Ázsia és Óceánia, Közép-kelet- és Dél-Európa, illetve Észak-Amerika voltak, míg Nyugat-Európában csökkentek a foglalások, köszönhetően egy enyhe iparági megtorpanásnak és annak, hogy néhány online utazási iroda részaránya emelkedett. Nyugat-Európát kivéve az Amadeus foglalások 9,2%-kal nőttek az év első felében, a disztribúciós üzletág árbevétele 2,6%-kal, 1,56 milliárd euróra nőtt.

Az IT-megoldásokban az Altéán keresztül feldolgozott utasok száma (PB) 18% -kal 888,8 millióra nőtt, ennek köszönhetően a teljes IT-re vetített bevételnövekedés 6,8% volt, az árfolyamkülönbségek ellenére.

Az Amadeus kiemelt figyelmet fordít a technológiai fejlesztésekre, amely kulcsfontosságú a cég sikereiben. Beruházásaik idén is nőttek, főként a termékfejlesztés, portfolióbővítés, ügyfélkiszolgálás, valamint a határokon átnyúló technológiai fejlesztések támogatása terén.

Luis Maroto elnök-vezérigazgató elmondta: a cég optimistán tekint az év második felére is, nemrégiben 15 légicéggel írtak alá szerződést, vagy újították meg azt.