Komolyzenei minikoncertek a budapesti pályaudvarokon

Forrás: turizmus.com

 2019. november 06. 12:01

Novembert 6-tól májusig, havi két alkalommal ingyenes minikoncertet ad a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvaron a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Az együttes művészei kamaraformációkat alkotva szólaltatnak meg klasszikus zenei műveket. A közönség találkozhat majd kürtkvartettel, fa- és révfúvós ötössel és vonósnégyessel is a több mint fél évet felölelő időszak alatt – írja a MÁV Zrt. közleményében

A minikoncertek 20 perc hosszúak, a zenei programok többféle tematikához igazodnak,nemcsak a komolyzene különböző korszakait mutatva be, hanem az aktualitásokra is figyelve, így például az adventi időszakban az ünnepkörhöz kötődő legszebb alkotások csendülnek majd fel.

A koncertek november 6-tól kéthetente, szerdánként a Nyugati pályaudvaron 15:30-tól az összesítő utastájékoztató kijelző alatt a peronok elején, 16:30-tól, a Déli pályaudvaron az utasváró üvegcsarnokban, 17:30-tól pedig a Keleti pályaudvaron a Lotz csarnokban hallhatók.

Az együttes művészei kamaraformációkat alkotva adnak majd minikoncerteket a budapesti pályaudvarokon

Fotó: MÁV Szimfonikusok

A minikoncertek az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Forrás a zenének, feladat a zenésznek" programjának részeként valósulnak meg.

Kapcsolódó cikkek

Adventi expresszvonat Grazba

2019. október 25.