Különleges hajók és útvonalak a Royal Caribbeannél

Forrás: turizmus.com

 2014. november 18. 21:46

Az Azamara, a Celebrity Cruises és a Royal Caribbean International újdonságait mutatta be viszonteladó partnereinek az RCC hazai képviselője, a Tengerjáró Kft. november 18-án a Kempinski Hotel Corvinus-ban.

Mindhárom kategóriáról elmondható, hogy kiemelt figyelmet helyeznek a vendégélményre, melyet figyelmes és nagyszámú személyzettel, különleges és nagyon komplex program- és gasztronómiai kínálattal, minél nagyobb kényelemmel és lenyűgöző dizájn megoldásokkal, illetve sokoldalú útvonalhálózattal igyekszik szinte a végletekig fokozni.

 

Tenger fölé kinyúló zuhanykabin, élő növényzet és gyep, szörfszimulátor, korcsolyapálya, egészen meghökkentően változatos és érdekes éttermek – ilyen és ezekhez hasonló luxussal még a szárazföldön sem találkozunk egy helyen. A hajós műfaj mindezt egyszerre tudja kínálni, ráadásul elérhető árakon.

Az inkább párokat és idősebbeket vonzó, „kisebb" méretű (700 utas és 400 fő személyzet) Azamara hajók, a közepes méretű, 2800 fős körüli, ám igazi luxust ígérő Celebrity Cruises és a legnagyobb és legsokoldalúbb, családosoknak és más, mozgalmas kikapcsolódást keresőknek is ideális Royal Caribbean egyaránt kínálnak új, érdekes, változatos útvonalakat a következő szezonokban.

Az útvonalakba igyekeznek beépíteni minél több szárazföldi programot is, több hajó ott is éjszakázik az egyik vagy másik kikötőben, és helyi autentikus vagy éppen highlight programot, fesztivált ajánl a résztvevőknek.

Az útvonalak gyakorlatilag a világ minden részét érintik Alaszkától Ausztráliáig, rövidebb és hosszabb időtartamban. Érdemes viszont itt is előre foglalni, mert a legizgalmasabbak fogynak el a leghamarabb.

Az eseményen bemutatták a nemrég felavatott Quantum of the Seas hajót is. amely a világ első „smart" hajója. A hajó 16 vendégszintjén 4280 vendéget közel 2000 fős személyzet szolgál ki és biztosítja a folyamatos szórakoztatást is.

A Quantum of the Seas számos attrakciót vonultat fel, a legkülönlegesebb azonban a North Starnak nevezett kapszula, amelyet 100 méteres magasságban, az óceán felé emelve kínál 360 fokos panorámát az utasoknak, valamint a RipCord nevű szabadesés-szimulátor. A Two70 nevű háromszintes közösségi tér videófalainak segítségével bármilyen virtuális környezetet képes a látogatók köré teremteni, a SeaPlex fedett szabadidőközpontban pedig az akrobatikus sportoktól kezdve a kosárlabdáig terjed a kínálat, a rock'n'roll ihlette belső dizáájnú Music Hall az esti bulik helyszíne.

Az újítások három különböző területet, a technológiát, a környezettudatosságot és a vendéglátást érintik.

A Quantum nem véletlenül érdemli ki a világ első „okoshajójának" járó titulust: a technológiai megoldások már a foglalástól kezdve a vendégek kényelmét szolgálják. Minden utas már előzetesen online tudja lefoglalni a kirándulásokat, a wellness szolgáltatásokat, az esti programokat, és az éttermeket.

A mobiltelefonos alkalmazás tárolja az utazáshoz szükséges dokumentumokat, és ennek segítségével automatizálható a becheckolás is, ez mindössze utasonként hét percet vesz igénybe. Műholdak segítségével még a nyílt tengeren is folyamatosan rendelkezésre áll szélessávú, korlátlan internet-kapcsolat, így könnyedén használható két további okostelefonos applikáció, a hajó szolgáltatásainak foglalásához szükséges Cruise Planner, valamint az információkat, naptárakat tároló Royal IQ.

Minden vendég chippel ellátott órát kap, amelynek segítségével a kabinajtó nyitásától kezdve a programokra való jelentkezés és fizetés is rögzítésre kerül. A Bionic Bárban a tableten rendelt italokat robotbárosok mixelik a vendégeknek. A hajó személyzetének minden egyes tagja saját tabletet is kap.

Az üzemeltetés terén közel 100 területen vezettek be kisebb léptékű energiatakarékos megoldásokat, amelyek viszont összességében 20 %-os költségcsökkentést eredményeztek.

A gasztronómiáról  a Dynamic Dining koncepció gondoskodik. Ez utóbbi jegyében az óriási, több ezer főt befogadó éttermeket felváltották a különböző konyhákat képviselő, egyedi stílusú éttermek, összesen 18 étterem, valamint 14 bár és kávézó található a fedélzeten.

A vendégek voltaképpen a világvárosok kulináris kínálatával megegyező választékot kapnak, és rugalmasan dönthetnek aktuális ebédjük vagy vacsorájuk helyszínéről. Az amerikai, nemzetközi, távol-keleti, tengeri éttermek mellett a Jamie Oliver nevével fémjelzett olasz, kortárs és jövőmutató megoldásokat kínáló Wonderland, steakhouse, gasztropub, kézműves és fitnesz-konyha is megtalálható.

A Quantum-osztály következő hajója, az Anthem of the Seas 2015. tavaszán debütál. Addig pedig a Quantum of the Seas a nyitószezonban 7 és 8 éjszakás Bahama-szigeteki, 8-11 éjszakás kelet-karibi és 11-12 éjszakás dél-karibi útvonalakon teljesít szolgálatot, mielőtt áthajózna Sanghajba.